Blog

Japonský výrobce KAI: Jsou nože KAI vyrobeny z „pravého“ damašku? (3.)

Velice oblíbená otázka všech milovníků nožů, na kterou sice existuje jasná odpověď, ale na její pochopení se potřebujeme podívat na tuto problematiku více detailně. Na velké části nožů značky KAI se uvádí, že jsou vyrobeny z damaškové oceli. Jedná se zejména o nože ze série KAI Shun, které jsou sku...

Japonský výrobce KAI: Výroba nožů (2.)

Zajímá vás, jak probíhá proces výroby nožů KAI? Nahlédněte spolu s námi do 11ti kroků, ve kterých popisujeme každou jednu výrobní fázi zvlášť. Je třeba ještě zmínit, že výrobní postupy se liší od nože k noži, ale minimálně pro představu zde naleznete uvedené hlavní procesy ručně vyráběných nožů. Ví...

Japonský výrobce KAI: Historie (1.)

Není japonský nůž jako japonský nůž. Už nás nebaví ten přetlak kolem „pravých“ japonských nožů, které se sice tváří jako japonské, ale ve skutečnosti kolem Japonska ani nešly. Možná vás potěší, že jsme si dali tu námahu a objevili výrobce, který nejenže vyrábí nože v Japonsku, ale cení si tradičních...

Měníme vzhled, kvalita zůstává

Neděje se žádná změna ve fungování Knilandu, měníme pouze naše barvy a vzhled stránek.V podstatě je to tak, že přecházíme na moderní webový design. V čem pocítíte změnu: 1. Rychlejší procházení na stránce2. Přehlednější design3. Více informací o produktech Pro nás je to krok, který nás o...

Rukojeti japonských nožů

Rukojeť je dalším důležitým faktorem při výběru kuchyňského nože a před samotnou koupí není na škodu být v obrazu ani v této oblasti. Některé materiály mohou být sice na oko přitažlivé, ale vyžadují určitou dávku údržby. Měla by rukojeť disponovat ergonomickým tvarováním nebo raději zvolit všestrann...

Top nože na dokonalou grilovačku – Kniland výběr

Letní sezóna je v plném proudu a s ní i nekonečné večery plné grilovaček a setkání s přáteli. Nevěřili byste, ale i během grilování dokážete zužitkovat hned několik typů kuchyňských nožů. Ať už chcete ohromit své přátele nebo si prostě chcete udělat radost, podívejte se spolu s námi na nože, které b...

Ocele japonských nožů – Základní přehled

Konečně máte jasno v tom, jaký typ nože do vaší kuchyně potřebujete, ale při pohledu na všechny druhy materiálů jste znovu na pochybách? Výběr správné oceli byste neměli určitě podcenit, neboť právě čepel představuje srdce každého kuchyňského nože. Dáte přednost bezúdržbové nerezavějící oceli nebo o...

Základní typy japonských nožů

Při obrovském množství různých typů japonských kuchyňských nožů je často velkým problémem vybrat si ten správný. Každý z nožů je určen pro úplně jiný typ řezání surovin – pro zjednodušení výběru toho pravého japonského nože vám přinášíme seznam těch nejpoužívanějších typů spolu s našimi pečlivě vybr...

Jak vybrat japonský kuchyňský nůž?

Japonské nože se těší v posledních letech obrovské oblibě mezi profesionály, ale také domácími kuchaři. Kuchyně vašich známých se začínají stále častěji plnit nejrůznějšími druhy japonských kuchyňských nožů a vy sami možná už delší dobu přemýšlíte nad koupí kvalitního japonského společníka. Možná je...