Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Flexible filetovací 18 cm

Kód: DM-0761
4 620 Kč 3 818 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
22.11.2024
Možnosti doručení

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Flexible pro filetování z nerezové oceli AUS-8 s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 18 cm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský filetovací nůž KAI Shun Classic Flexible DM-0761

Japonský kuchyňský nůž KAI Flexible pro filetování ryb ze série Shun Classic s délkou čepele 18 cm je kombinací starověkého samurajského kovářství a technicky vyspělých výrobních procesů. Výsledkem jsou mimořádně kvalitní nože, ručně zkonstruované a do nejmenších detailů navrženy tak, aby si zachovaly co nejvyšší ostrost. Nože jsou určeny zejména pro profesionální použití, avšak krájení s noži prémiové kvality by měl zažít každý jeden kuchař.

Kuchyňský filetovací nůž disponuje tenkou, pružnou a velmi ostrou čepelí, kterou využijete při zpracování a filetování ryb. Filetovací nůž nemůže chybět ve výbavě žádného zkušeného rybáře nebo člověka, který si rád připravuje jídla z ryb či mořských plodů.

Proč si vybrat nůž KAI Shun Classic Flexible:

✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nůž je vyroben za použití nejmodernějších technologií,
✅avšak stále si zachovává vysoký podíl ruční práce zkušených řemeslníků,
✅nerezová ocel AUS-8, zachovává si dlouhodobou ostrost a snadno se brousí,
✅pravý japonský nůž.

Nerezová čepel AUS-8

Na nůž byla použita nerezavějící ocel AUS-8 s poměrně vysokou odolností vůči opotřebení. Nůž si udržuje svoji ostrost po poměrně dlouhou dobu a samotné broušení je velmi jednoduché. Do dřeva je přidána vysoce kvalitní pryskyřice, aby byl materiál obzvlášť odolný vůči vlhkosti, zajistil lepší stabilitu a dlouhou životnost.

Rukojeť z odolného dřeva pakka

Přivítivý estetický design podtrhuje elegantní rukojeť černé barvy ze dřeva pakka. Do dřeva je přidána vysoce kvalitní pryskyřice, aby byl materiál obzvláště odolný vůči vlhkosti, zajistil lepší stabilitu a dlouhou životnost.

Typický kaštanový tvar rukojeti zajišťuje pohodlné a bezpečné uchopení. Integrovaný kovový bolster má ochrannou funkci, ale také zvyšuje stabilitu a rovnováhu při krájení.

Nůž je kompletně vyroben v Japonsku.

Péče o nože

Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.

Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.

Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.

Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.

Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.

Japonské nože KAI

Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Filetovací nože
Druh kuchyňského nože: Filetovací nůž
Druh oceli: Nerezová ocel
Materiál čepele: AUS-8
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 29,5 cm
Délka čepele: 18 cm
Délka rukojeti: 11,5 cm
Délka čepele (od - do): 15,00 - 19,99 cm
Hmotnost: 109 g
Výbrus: Plochý
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: