Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

3 položek celkem
Kuchyňský nůž Böker Core Professional Santoku 16,5 cm
2 180 Kč

Kuchyňský nůž Böker Core Professional Santoku z oceli X50CrMoV15 a plastovou rukojetí. Délka čepele je 16,5 cm.

130835
Kuchyňský nůž Böker Core Wood Santoku 16,5 cm
3 050 Kč

Kuchyňský nůž Böker Core Wood Santoku z oceli X50CrMoV15 a rukojetí z ořechového dřeva. Délka čepele je 16,5 cm.

130735
Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Scalloped Santoku 18 cm
5 930 Kč

Kuchyňský nůž KAI Shun Classic Santoku s dutým výbrusem. Nůž je vyroben z damaškové oceli s rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 18 cm.

DM-0718