Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

4 položek celkem
Kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Santoku SPG2 18 cm
9 730 Kč

Exluzivní japonský damaškový nůž typu Santoku s 18 cm čepelí z práškové oceli SPG2.

9503
Kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Gyuto SPG2 21 cm
10 310 Kč

Exluzivní japonský damaškový nůž typu Gyuto s 21 cm čepelí z práškové oceli SPG2.

9505
Kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Petty SPG2 15 cm
6 870 Kč

Exluzivní japonský damaškový nůž typu Petty s 15 cm čepelí z práškové oceli SPG2.

9502
Kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Sujihiki SPG2 24 cm
10 890 Kč

Exluzivní japonský damaškový nůž typu Sujihiki s 24 cm čepelí z práškové oceli SPG2.

9509