Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od běžných evropských typů nožů tvarem ale i konstrukcí. Nejběžnějším typem japonského kuchyňského nože je santoku, který je obdobou evropských kuchařských nožů. Kromě santoku se však u nás už začínají používat i jiné typy, jako například nakiri, gyuto, deba nebo yanagiba. Japonské nože se vyznačují skvělými řeznými vlastnostmi, extrémní ostrostí a tvrdostí čepele. Zároveň jsou však poměrně křehké a vyžadují velmi pečlivé zacházení.

V Knilandu najdete kvalitní japonské kuchyňské nože značky Samura a zároveň nože typu santoku od mnoha světových výrobců jako Böker z německého Solingenu, Opinel nebo Victorinox.

3 položek celkem
Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu Deba 15,5 cm
1 170 Kč

Japonský nůž Satake Yoshimitsu Deba z uhlíkové oceli s jednostranným výbrusem a dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 15,5 cm.

804-028
Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu Yanagiba Sashimi 21 cm
1 170 Kč

Japonský nůž Satake Yoshimitsu Yanagiba Sashimi z uhlíkové oceli s jednostranným výbrusem a dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 21 cm.

804-011
Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu Santoku 16,5 cm
1 070 Kč

Japonský nůž Satake Yoshimitsu Santoku z uhlíkové oceli s dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 16,5 cm.

804-042