Japonské nože

Japonské kuchyňské nože se výrazně odlišují od klasických evropských nožů tvarem, konstrukcí a zejména řeznými vlastnostmi. Japonské nože kombinují extrémní ostrost, skvělé řezné vlastnosti, přesnost, jedinečný design a kulturní dědictví, které přivádějí ke kuchyňským pultům kuchařů z celého světa. Nože japonského typu se oproti nožům z Evropy vyrábějí z tvrdší oceli, díky čemuž zůstane čepel déle ostrá. Na druhou stranu potřebují mnohem jemnější zacházení a vyžadují větší péči.
Nejběžnějším typem japonského nože je santoku, který představuje klasický typ univerzálního nože pro všestranné využití. Stále častěji se však můžete setkat is jinými typy japonských nožů, jako například gyuto (šéfkuchařské nože), deba (filetovací nože), nakiri (sekáče na zeleninu), petty (nože na zeleninu a ovoce), sujihiki (nože na zeleninu), yanagiba (filetovací nože) nebo kiritsuke (univerzální nože).

V Knilandu naleznete kvalitní japonské kuchyňské nože od japonských výrobců KAI, Tojiro, Kanetsune Seki, Satake, Seki Kanetsugu a zároveň nože japonského typu od mnoha světových výrobců jako Samura, Dellinger, F. Dick, Böker, Opinel nebo Victorinox.

3 položek celkem
Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Bunka 18 cm
3 170 Kč

Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Bunka z damaškové oceli a rukojetí z G10. Délka čepele 18 cm.

XZ-B38-RS
Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Kiritsuke 21 cm
3 410 Kč

Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Kiritsuke z damaškové oceli a rukojetí z G10. Délka čepele 21 cm.

XZ-B38-CS
Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Petty 9 cm
2 050 Kč

Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Petty z damaškové oceli a rukojetí z G10. Délka čepele 9 cm.

XZ-B38-SG