Kuchyňský nůž Dellinger Buffalo Olive Octagon Kiritsuke Gyuto 21,5 cm

Kód: XZ-PM80-QFD
Novinka
Značka: Dellinger
2 470 Kč 2 041 Kč bez DPH
Dočasně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Kuchyňský nůž typu Kiritsuke Gyuto z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 21,5 cm, celková délka 37 cm. Rukojeť z olivového dřeva.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Damaškový nůž Dellinger Buffalo Olive Octagon Kiritsuke Gyuto 21,5 cm

Kuchyňský nůž Dellinger Buffalo Olive Octagon Kiritsuke Gyuto disponuje čepelí s výrazně ostrým hrotem a délkou 21,5 cm, která je ideální zejména pro krájení ryb, porcování masa, ale i sekání zeleniny. Kiritsuke Gyuto je šéfkuchařský nůž japonského typu, který je opravdu všestranný. Vyniká v precizním krájení, krájení tenkých plátků, krájení na kostičky, filetování a krájení julienne. Vhodný pro krájení ryb, všeobecnou přípravu zeleniny a dokonce i přípravu masa.

Zúžená čepel japonského tvaru Kiritsuke Gyuto v kombinaci s nepřehlédnutelným damaškovým vzorem vás upoutá mimořádným vzhledem. Všechny damaškové nože jsou jedinečným uměleckým doplňkem a velmi jednoduše se stanou favoritem vaší kuchyně.

Čepel nože se skládá z řezného jádra vyrobeného z nerezové oceli VG-10, které bylo následně vloženo mezi 66 vrstev damaškové oceli, díky čemuž je čepel extrémně odolná. Ocel VG-10 má vysokou tvrdost 60 – 62 HRC, což je srovnatelné s nejlepšími tradičními japonskými noži.

Kromě čepele vás jistě nadchne i rukojeť z olivového dřeva, zakončená prstencem z buvolího rohu. Olivové dřevo je tvrdé, velmi odolné a barevně atraktivní. Rukojeť je navíc ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a vyvážená pro pohodlné krájení.

Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně nerezaví ostří nože, ale právě přichycené částečky. Nůž v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří.

Ostření nože: k ostření doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nezvratné.

Nože Dellinger

Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením jednotlivců, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Kiritsuke Gyuto
Druh oceli: Damašková ocel
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 37 cm
Délka čepele: 21,5 cm
Délka čepele (od - do): 20,00 - 24,99 cm
Tloušťka čepele: 2 mm
Hmotnost: 160 g
Tvrdost čepele: 60-62 HRC
Výbrus: Plochý
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: