Kuchyňský nůž Dellinger Buffalo Olive Octagon Petty 10,5 cm
Kód: XZ-PM80-SGSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Damaškový nůž na zeleninu Dellinger Buffalo Olive Octagon 10,5 cm
Lehký kuchyňský nůž na zeleninu s 2 mm tenkou čepelí délky 10,5 cm. Bezpochyby se stane nejpoužívanějším nožem ve vaší kuchyni. Perfektně se hodí pro jemnou a detailní práci, jako je zejména čištění drobného ovoce, zeleniny, ale i krájení bylinek. Nůž japonského typu petty.
Čepel nože se skládá z řezného jádra vyrobeného z nerezové oceli VG-10, které bylo následně vloženo mezi 66 vrstev damaškové oceli, díky čemuž je čepel extrémně odolná. Ocel VG-10 má vysokou tvrdost 60 - 62 HRC, což je srovnatelné s nejlepšími tradičními japonskými noži.
Kromě čepele vás jistě nadchne i rukojeť z olivového dřeva, zakončená prstencem z buvolího rohu. Olivové dřevo je tvrdé, velmi odolné a barevně atraktivní. Rukojeť je navíc ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a vyvážená pro pohodlné krájení.
Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně nerezaví ostří nože, ale právě přichycené částečky. Nůž v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří.
Ostření nože: k ostření doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nezvratné.
Nože Dellinger
Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením jednotlivců, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Petty |
Druh oceli: | Damašková ocel |
Materiál čepele: | VG-10 |
Materiál rukojeti: | Dřevo |
Celková délka: | 24 cm |
Délka čepele: | 10,5 cm |
Délka čepele (od - do): | 10,00 - 11,99 cm |
Tloušťka čepele: | 2 mm |
Hmotnost: | 65 g |
Tvrdost čepele: | 60-62 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.