Kuchyňský nůž Dellinger Okami Santoku 18 cm

Kód: K-HAUS7
2 040 Kč 1 686 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
25.11.2024
Možnosti doručení

Mimořádně ostrý nůž Dellinger Okami Santoku z japonské oceli o délce ostří 18 cm vhodný ke krájení všech druhů surovin ve vaší domácnosti. Využijete jí při práci s masovými lahůdkami, rybami, zeleninou i ovocem. Nemusíte být v Japonsku, abyste objevili skutečné kouzlo nožů z japonské oceli AUS-10. Stačí když si doma vezmete cibuli a začnete krájet. Nadprůměrná ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou vždy plné šťávy a intenzivní chuti. V Japonsku je známo, že nože Santoku splní všechny vaše přání. Výraz „santoku“ v překladu znamená „tři ctnosti/použití“, což dostatečně napovídá o univerzálnosti tohoto typu nože. Pojmem Santoku se také zvykne často označovat spojení šéfkuchařského nože s japonským typem Nakiri, takže při krájení můžete využít charakteristických vlastností obou. Zpříjemněte si vaření a okuste nový zážitek s kuchyňskými noži značky Dellinger.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Kuchyňský nůž Dellinger Okami Santoku.

Mimořádně ostrý nůž Dellinger Okami Santoku z japonské oceli o délce ostří 18 cm</strong > vhodný krájení všech druhů surovin ve vaší domácnosti. Využijete jej při práci s masovými lahůdkami, rybami, zeleninou i ovocem. Nemusíte být v Japonsku, abyste objevili skutečné kouzlo nožů z japonské oceli AUS-10. Stačí, když si doma vezmete cibuli a začnete krájet. Nadprůměrná ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou vždy plné šťávy a intenzivní chuti. V Japonsku je známo, že nože Santoku splní všechna vaše přání. Výraz „santoku“ v překladu znamená „tři ctnosti/použití“, což dostatečně napovídá o univerzálnosti tohoto typu nože. Pojmem Santoku se také zvykne často označovat spojení šéfkuchařského nože s japonským typem Nakiri, takže při krájení můžete využít charakteristické vlastnosti obou. Zpříjemněte si vaření a okuste nový zážitek s kuchyňskými noži značky Dellinger.

Použité řezné jádro ze série „Dellinger Okami 3 layers“ je vyrobeno z nerezové japonské oceli AUS-10 , jejíž tvrdost se pohybuje mezi 58 – 62 HRC. Jádro z této oceli je vloženo mezi dvě nerezové oceli s mimořádnou odolností a houževnatostí. Použitá je povrchová úprava stonewashed, jejíž výhodou je, že velmi dobře zakrývá škrábance. Pro zachování maximální tvrdosti a ostrosti bruste nůž pod úhlem 15 stupňů.

Rukojeť nože je vyrobena z materiálu G-10 a ve středu je zdobena menším znakem samuraje . Díky ergonomickému tvaru bude pro vás uchopení nože vždy maximálně pohodlné. Nůž budete moci celou dobu dokonale kontrolovat, takže řezy budou vždy přesné. Dokonalé vyvážení nože zabraňuje jakékoli únavě ruky. Specifický tvar přebírá inspiraci z asijských typů nožů.

Rozměry: celková délka 32 cm a váha 245 g.

Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože nikdy nemyjte v myčce nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně nerezaví ostří nože, ale právě přichycené částečky. K odstranění můžete používat běžnou jedlou sodu, ze které se po zředění s vodou stane řídká hmota. Nože z japonské oceli v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří.

Ostrění nože: pro ostření nože z nerezové oceli doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. K občasnému vyhlazení ostří vám postačí klasická ocílka. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nevratné.

Nože Dellinger

Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením jednotlivců, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Santoku
Druh oceli: Nerezová ocel
Materiál čepele: AUS-10
Materiál rukojeti: G10
Celková délka: 32 cm
Délka čepele: 18 cm
Délka rukojeti: 13 cm
Délka čepele (od - do): 15,00 - 19,99 cm
Tloušťka čepele: 2,4 mm
Hmotnost celková: 245 g
Tvrdost čepele: 58 - 62 HRC
Výbrus: Plochý

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: