Kuchyňský nůž Dellinger Pakka Wood Santoku 18 cm
Kód: XZ-B2S7Související produkty
Detailní popis produktu
Kuchyňský nůž Dellinger Pakka Wood Santoku.
Kvalitní kuchyňský nůž Dellinger Pakka Wood Santoku z nerezové oceli o délce čepele 18 cm zvládne práci se všemi druhy surovin. Bude vaším společníkem při práci s masem, rybami, zeleninou i ovocem. Skutečnou sílu tohoto nože objevíte při krájení cibule, neboť nadprůměrná ostrost čepele zajistí minimální únik tekutiny a vaše pokrmy budou vždy plné šťávy a vitamínů. V Japonsku se říká, že nůž Santoku splní všechna vaše přání. Pojmenování „santoku“ v překladu znamená „tři ctnosti/použití“, což dostatečně napovídá o univerzálním využití tohoto stylu nože. Čepel působí o něco kratší oproti klasickým kuchařským nožům a liší se i mírně odlišnou geometrií. Pojmem Santoku se také zvykne často označovat spojení šéfkuchařského nože s japonským typem Nakiri, takže při krájení můžete využít vlastností obou. Zpříjemněte si vaření a okuste nový zážitek s kuchyňskými noži značky Dellinger.
Čepel je vyrobena z německé nerezové oceli 1.4116 s tou nejvyšší kvalitou a japonským designem. Elegantní rukojeť vyrobená ze syntetického dřeva PAKKA vás na první pohled zaujme svojí strukturou a kvalitním zpracováním. Ergonomické tvarování vám zajistí pohodlné uchopení a obratné ovládání, které přináší obrovskou efektivitu při oblíbených kuchyňských činnostech.
Rozměry: celková délka 30,8 cm.
Údržba a čištění: Nůž prakticky nepotřebuje žádnou velkou péči a nevyžaduje se ani rozsáhlá údržba jako u tradičních dřevěných nožů. Můžete si být jisti vysokou odolností použitého materiálu a nemusíte se obávat žádného rezivění, oxidace či zlomení jednotlivých částí. Nože z nerezové oceli 1.4116 nikdy nemyjte v myčce nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně nerezaví ostří nože, ale právě přichycené částečky. Nože v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří.
Ostrění nože: pro ostření nože z nerezové oceli doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nevratné.
Výhody produktu:
✅ergonomicky tvarovaná rukojeť,
✅extrémní ostrost,
✅všestranné využití,
✅japonský design.
Nože Dellinger
Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením jednotlivců, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Santoku |
Druh oceli: | Nerezová ocel |
Materiál čepele: | X50CrMoV15 (1.4116) |
Materiál rukojeti: | Dřevo |
Celková délka: | 30,8 cm |
Délka čepele: | 18 cm |
Délka rukojeti: | 12,8 cm |
Délka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Tvrdost čepele: | 56 - 58 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.