Kuchyňský nůž Dellinger Resin Future Blue Kiritsuke 20,5 cm
Kód: K-H164Související produkty
Detailní popis produktu
Kuchyňský nůž Dellinger Resin Future Blue Kiritsuke
Mimořádně ostrý nůž Dellinger Resin Future Blue Kiritsuke o délce čepele 20,5 cm z damaškové oceli. Čepel je zúžená do špičky jako u tradičních šéfkuchařských nožů, ale na konci má navíc zkosené ostří. Vyšší zkosení nože snižuje tření, které je velmi důležité při přesném krájení a důkladné práci. Využít jej můžete na nejrůznější druhy krájení, ať už jde o porcování masa, sekání ryb, čištění ovoce nebo plátkování. Nůž navíc zaručuje snadné krájení nepoddajných materiálů jako jsou ořechy či bylinky, neboť oproti klasickým nožům obsahuje výše položený hrot. Zpříjemněte si vaření a okuste nový zážitek s kuchyňskými noži značky Dellinger.
Nože ze série Dellinger Resin Future mají extrémně ostré řezné jádro z japonské oceli VG-10, které je velmi dobře chráněno proti korozi. Mimořádně odolné jádro z oceli VG-10 je vloženo mezi dva pláty damaškové oceli, která má 66 vrstev.
Čepel kuchyňského nože je dokonale vyvážená, přesně zúžená, díky čemuž minimalizuje tření při řezání a zabraňuje přilepení krájeného materiálu k čepeli. Damaškový vzor s motivem Stormy Waves vám bude neustále připomínat rozbouřené moře.
Rukojeť je vyrobena z epoxidové pryskyřice, která je probarvena alkoholovými pigmenty ve studených barvách, které mohou časem velmi mírně změnit barvu. Navíc ji zdobí středové mozaikové nýtování se znakem samurajů. Trojité nýtování dodává nástroji dokonalou pevnost, stabilitu a spojení damaškového ostří s rukojetí. Ergonomicky tvarovaná rukojeť je leštěná s nejvyšší péčí a navržena pro vynikající ruční ovládání. Pryskyřice je odolná a zcela bez zápachu, nevyžaduje prakticky žádnou údržbu. V průběhu času nezačne korodovat ani oxidovat, takže materiál zůstane i nadále pevný a tvrdý.
Výhody produktu:
✅kvalitní damašková ocel,
✅řezné jádro VG-10,
✅ergonomicky tvarovaná rukojeť,
✅extrémní ostrost,
✅všestranné využití v kuchyni,
✅japonský design.
Rozměry: celková délka 34 cm a váha 251 g.
Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně nerezaví ostří nože, ale právě přichycené částečky. Nože z japonské oceli v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří.
Ostření nože: pro ostření nože z damaškové oceli japonského typu VG10 doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nevratné.
Nože Dellinger
Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením jednotlivců, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Kiritsuke |
Druh oceli: | Damašková ocel |
Materiál čepele: | Damašková ocel |
Materiál rukojeti: | Plast |
Celková délka: | 34 cm |
Délka čepele: | 20,5 cm |
Délka rukojeti: | 11,5 cm |
Délka čepele (od - do): | 20,00 - 24,99 cm |
Hmotnost celková: | 251 g |
Tvrdost čepele: | 66 - 63 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.