Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Composite nůž na zeleninu 9 cm

Kód: MGC-0400
4 990 Kč 4 124 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
22.11.2024
Možnosti doručení

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Composite na zeleninu z nerezavějící oceli VG 10 s rukojetí ze světlého dřeva pakka. Délka čepele je 9 cm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž na zeleninu KAI Seki Magoroku Composite MGC-0400

Japonský kuchyňský nůž KAI na zeleninu s délkou čepele 9 cm ze série nožů Seki Magoroku Composite je spojením jednoduchosti a dynamických vlastností. Výsledný vzhled nože zapůsobí na každého kuchaře, toužícího po designovém kousku. V kombinaci se světlou dřevěnou rukojetí působí série maximálně komfortně a stylově. Kompozitní čepel se skládá až ze dvou různých typů ocelí, laminovaných a spojených pomocí měděné slitiny. Série nožů Seki Magoroku Composite získala speciální uznání v roce 2013 v ocenění Red Dot Design Award.

Nůž na zeleninu je nezbytností při přípravě, čištění a krájení ovoce, zeleniny či bylinek. Díky krátké čepeli je velmi praktickým nástrojem a dá se použít pro obzvláště jemnou a detailní práci. Při správném uchopení surovin během čištění se nemusíte obávat žádných nežádoucích otlaků.

Proč si vybrat nůž KAI Seki Magoroku Composite:

✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nůž je vyroben za použití nejmodernějších technologií,
✅avšak stále si zachovává vysoký podíl ruční práce zkušených řemeslníků,
✅nerezové oceli (SUS420J2, VG-10) s vysokou odolností,
✅extrémně ostrý, pravý japonský nůž.

Působivá čepel

Vyrobeno ze dvou typů ocelí s různou texturou. Saténová vrchní část čepele je vyrobena z oceli SUS420J2 (56 HRC) s vysokým obsahem chromu. Na spodní řeznou část byla použita speciální japonská ocel VG 10 extrémní tvrdosti (61 HRC), která je od vrchní části čepele oddělena jemnou měděnou vlnovkou.

Tento originální typ spojení dvou ocelí, dělá z nožů Seki Magoroku Composite klenot moderního japonského inženýrství. Obě oceli (SUS420J2, VG-10) se vyznačují flexibilitou a odolností vůči korozi. Čepel je od výroby extrémně ostrá a má klasický oboustranný výbrus. Tvrdost oceli VG10 zároveň zajišťuje velmi dlouhou výdrž ostří.

Rukojeť z odolného dřeva pakka

Minimalistická dřevěná rukojeť z kompozitního bledého dřeva pakka je díky symetrickému tvaru vhodná pro praváky i leváky. Do dřeva je přidána vysoce kvalitní pryskyřice, aby byl materiál obzvlášť odolný vůči vlhkosti, zajistil lepší stabilitu a dlouhou životnost. Kovový bolster zajišťuje pohodlné a snadné držení rukojeti mezi palcem a ukazováčkem.

Nůž je kompletně vyroben v Japonsku.

Péče o nože

Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.

Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.

Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.

Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.

Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.

Japonské nože KAI

Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Nůž na zeleninu a ovoce
Druh oceli: Nerezová ocel
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 20 cm
Délka čepele: 9 cm
Délka rukojeti: 11 cm
Délka čepele (od - do): 9,00 - 9,99 cm
Hmotnost: 62 g
Tvrdost čepele: 61 HRC
Výbrus: Plochý
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: