Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku KK Yanagiba 30 cm
Kód: KK-0030Související produkty
Detailní popis produktu
Japonský nůž na sushi KAI Seki Magoroku KK Yanagiba KK-0030
Japonský kuchyňský nůž KAI typu Yanagiba s délkou čepele 30 cm ze speciální série nožů Seki Magoroku KK je také nazýván jako mistr na sushi. Extrémně dlouhý a tenký tvar čepele vám umožní krájet přesné řezy či jednoduše připravit každou rybu nebo sushi.
Japonské nože Yanagiba jsou převážně určeny ke krájení vykostěných ryb, filetování menších ryb a z japonských nožů jsou ideálním kandidátem pro přípravu sushi. Nože Yanagiba se vyznačují dlouhou, štíhlou čepelí a jednostranným výbrusem, díky čemuž docílíte při krájení tenkých řezů. Takové hladké řezy jsou obzvláště důležité již při zmiňované přípravě sushi. Právě délka a tvar čepele mohou jemně připomínat tvar vrbového listu, podle kterého dostal nůž pojmenování.
Proč si vybrat nůž KAI Seki Magoroku KK:
✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nůž je vyroben za použití nejmodernějších technologií,
✅avšak stále si zachovává vysoký podíl ruční práce zkušených řemeslníků,
✅nerezavějící ocel AUS-8,
✅pravý japonský nůž na sushi.
Nerezová ocel AUS-8
Čepel nože je vyrobena z nerezavějící oceli AUS-8 s tvrdostí 58 HRC. Vyšší obsah uhlíku zajišťuje lepší schopnost držení ostří. Čepel je ve spodní části doplněna o jemný estetický doplněk – decentní vlnku se saténovým povrchem. Nůž disponuje jednostranným výbrusem, typickým pro tradiční japonské nože.
Rukojeť z odolného dřeva pakka
Osmihranná rukojeť je vyrobena z kompozitního dřeva pakka černé matné barvy. Do dřeva je přidána vysoce kvalitní pryskyřice, aby byl materiál obzvlášť odolný vůči vlhkosti, zajistil lepší stabilitu a dlouhou životnost.
Nůž je kompletně vyroben v Japonsku.
Péče o nože
Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.
Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.
Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.
Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.
Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.
Japonské nože KAI
Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Yanagiba |
Druh oceli: | Nerezová ocel |
Materiál čepele: | AUS-8 |
Materiál rukojeti: | Dřevo |
Celková délka: | 42,5 cm |
Délka čepele: | 30 cm |
Délka rukojeti: | 12,5 cm |
Délka čepele (od - do): | nad 25 cm |
Hmotnost: | 231 g |
Tvrdost čepele: | 58 HRC |
Výbrus: | Jednostranný |
Země původu: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.