Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Red Wood nůž na zeleninu 10 cm
Kód: MGR-0100PSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Japonský nůž na zeleninu KAI Seki Magoroku Red Wood MGR-0100P
Japonský kuchyňský nůž KAI na zeleninu s délkou čepele 10 cm ze série nožů Seki Magoroku Red Wood v tradičním japonském designu. Minimalistické provedení podtrhuje nerezová ocel, dobré vyvážení, ostrost a vysoká funkčnost. Série zaujme každého kuchaře toužícího po pravých japonských nožích.
Nůž na zeleninu je nezbytností při přípravě, čištění a krájení ovoce, zeleniny či bylinek. Díky krátké čepeli je velmi praktickým nástrojem a dá se použít pro obzvláště jemnou a detailní práci. Při správném uchopení surovin během čištění se nemusíte obávat žádných nežádoucích otlaků.
Proč si vybrat nůž KAI Seki Magoroku Red Wood:
✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nůž je vyroben za použití nejmodernějších technologií,
✅avšak stále si zachovává vysoký podíl ruční práce zkušených řemeslníků,
✅nerezová ocel 1K6 s tvrdostí 57 HRC a vysokou odolností,
✅pravý japonský nůž.
Nerezová ocel 1K6
Čepel nože je vyrobena z nově vyvinuté leštěné nerezové oceli 1K6 s tvrdostí 57 HRC. Díky použití vyššího obsahu chromu jsou nože výrazně odolné vůči korozi. Nůž je vybaven oboustranným výbrusem.
Rukojeť z odolného dřeva pakka
Minimalistická japonská estetika je zdůrazněna elegantní rukojetí s jemně červenou barvou ze dřeva pakka. Do dřeva je přidána vysoce kvalitní pryskyřice, aby byl materiál obzvlášť odolný vůči vlhkosti, zajistil lepší stabilitu a dlouhou životnost.
Typický kaštanový tvar rukojeti zajišťuje pohodlné a bezpečné uchopení. Rukojeť je zakončena tvarovaným černým prstencem z pevného polymeru a chrání vaši ruku v případě uklouznutí.
Nůž je kompletně vyroben v Japonsku.
Péče o nože
Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.
Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.
Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.
Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.
Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.
Japonské nože KAI
Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Nůž na zeleninu a ovoce |
Druh oceli: | Nerezová ocel |
Materiál čepele: | Daido 1K6 |
Materiál rukojeti: | Dřevo |
Celková délka: | 21,5 cm |
Délka čepele: | 10 cm |
Délka rukojeti: | 11,5 cm |
Délka čepele (od - do): | 10,00 - 11,99 cm |
Hmotnost: | 66 g |
Tvrdost čepele: | 57 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Země původu: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.