Kuchyňský nůž KAI Shun Nagare kuchařský 20 cm

Kód: NDC-0706
10 390 Kč 8 587 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
22.11.2024
Možnosti doručení

Japonský nůž KAI Shun Nagare kuchařský z damaškové oceli s rukojetí z šedo-černého dřeva pakka. Délka čepele je 20 cm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský damaškový nůž kuchařský KAI Shun Nagare NDC-0706

Japonský kuchyňský nůž KAI pro šéfkuchaře s délkou čepele 20 cm ze špičkové série mistrovských nožů Shun Nagare. Speciálně použité materiály, propracovaný design a technicky vyspělé výrobní procesy dělají z tohoto nože vrchol luxusních kuchyňských nástrojů. Série nožů Shun Nagare získala speciální uznání v roce 2017 v ocenění German Design Award. Nože jsou určeny zejména pro profesionální použití, avšak krájení s noži prémiové kvality si zamiluje každý jeden kuchař.

Kuchařský nůž je jedním z nejdůležitějších nožů v kuchyni a patří k základní výbavě každého kuchaře. Od univerzálních nožů se liší právě širší, delší čepelí a tenkým hrotem, díky čemuž je poměrně snadné krájení i méně poddajných surovin jako jsou ořechy či bylinky. Kuchařský nůž se všestranným tvarem využijete ke krájení všech surovin ať už půjde o čištění masa nebo krájení zeleniny.

Proč si vybrat nůž KAI Shun Nagare:

✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nůž je vyroben za použití nejmodernějších technologií,
✅avšak stále si zachovává vysoký podíl ruční práce zkušených řemeslníků,
✅kvalitní damašková ocel (72 vrstev),
✅extrémně ostrý, pravý japonský nůž.

Damašková čepel (VG 2, VG 10)

Čepele nožů ze série Shun Nagare jsou kompletně kované z damaškové oceli s velmi decentním vzorem. Exkluzivní čepel je v tomto případě kována až ze dvou typů ocelí (VG-2, VG-10), které se spojují do 72 vrstvové damaškové oceli. Kombinace takových prvotřídních materiálů zapříčiňuje mimořádnou tvrdost 61 HRC. Čepel s oboustranným výbrusem se může pochlubit zachováním dlouhotrvající ostrosti.

Rukojeť z odolného dřeva pakka

Estetický vzhled nože umocňuje šedo-černá rukojeť vyrobená ze dřeva pakka. Do dřeva je přidána vysoce kvalitní pryskyřice, aby byl materiál obzvláště odolný vůči vlhkosti, zajistil lepší stabilitu a dlouhou životnost.

Díky zaoblenému ergonomickému tvarování vám padne rukojeť perfektně do ruky. Integrovaný kovový bolster má ochrannou funkci, ale také zvyšuje stabilitu a rovnováhu při krájení. Rukojeť je z každé strany doplněna o dva nýty.

Nůž je kompletně vyroben v Japonsku.

Péče o nože

Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.

Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.

Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.

Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.

Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.

Japonské nože KAI

Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Kuchařský nůž (Chef)
Druh oceli: Damašková ocel
Materiál čepele: Damašková ocel
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 34 cm
Délka čepele: 20 cm
Délka rukojeti: 14 cm
Délka čepele (od - do): 20,00 - 24,99 cm
Hmotnost: 234 g
Tvrdost čepele: 61 HRC
Výbrus: Plochý
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: