Kuchyňský nůž KAI Shun Pro Sho Usuba 16,5 cm

Kód: VG-2007
8 130 Kč 6 719 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
25.11.2024
Možnosti doručení

Japonský nůž KAI Shun Pro Sho Usuba z nerezové oceli AUS-10 s jednostranným výbrusem a rukojetí z černého dřeva pakka. Délka čepele je 16,5 cm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž Usuba KAI Shun Pro Sho VG-2007

Japonský kuchyňský nůž KAI typu Usuba ze série Shun Pro Sho s délkou čepele 16,5 cm. Série Shun Pro Sho nabízí nože čistě tradičních japonských tvarů s jednostrannými výbrusy. Japonskou identitu podtrhuje elegantní design čepele s ornamentálními vzory. Při inovativních výrobních procesech byly použity japonské materiály těch nejvyšších standardů a kvality. Série nožů Shun Pro Sho získala speciální uznání v roce 2019 v ocenění German Design Award. Nože jsou určeny zejména pro profesionální použití, avšak krájení s nástroji prémiové kvality si zamiluje každý jeden kuchař.

Japonské nože Usuba představují tradiční nože určené pro všechny typy zeleniny. Od ostatních typů japonských nožů se odlišují dlouhou rovnou čepelí sekerového tvaru. Při krájení zeleniny se nemusíte obávat deformace surovin a zvládnete s nimi vykouzlit i různé ozdobné tvary.

Proč si vybrat nůž KAI Shun Pro Sho:

✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nůž je vyroben za použití nejmodernějších technologií,
✅avšak stále si zachovává vysoký podíl ruční práce zkušených řemeslníků,
✅nerezová ocel AUS-10 s tvrdostí 61 HRC,
✅extrémně ostrý, pravý japonský nůž.

Nerezová čepel AUS-10

Čepele nožů ze série Shun Pro Sho jsou zhotoveny z nerezavějící oceli AUS-10 s vysokou tvrdostí 61 HRC. Ocel AUS-10 je svými vlastnostmi velmi podobná oceli VG-10, avšak je o něco více houževnatá a snadněji se brousí. Extrémní ostrost a přesnost řezu zaručuje jednostranný výbrus s úhlem ostří 16°.

Rukojeť z odolného dřeva pakka

Rukojeť vyrobená z černého dřeva pakka působí velmi elegantně a perfektně padne do ruky. Do dřeva je přidána vysoce kvalitní pryskyřice, aby byl materiál obzvlášť odolný vůči vlhkosti, zajistil lepší stabilitu a dlouhou životnost.

Asymetrický kaštanový tvar rukojeti zajišťuje pohodlné a bezpečné uchopení. Integrovaný kovový bolster má ochrannou funkci, ale také zvyšuje stabilitu a rovnováhu při krájení.

Nůž je kompletně vyroben v Japonsku.

Péče o nože

Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.

Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.

Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.

Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.

Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.

Japonské nože KAI

Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Usuba
Druh oceli: Nerezová ocel
Materiál čepele: AUS-10
Materiál rukojeti: Dřevo
Délka čepele: 16,5 cm
Délka čepele (od - do): 15,00 - 19,99 cm
Tvrdost čepele: 61 HRC
Výbrus: Jednostranný
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: