Kuchyňský nůž KAI Wasabi Black Yanagiba 24 cm

Kód: 6724Y
1 470 Kč 1 215 Kč bez DPH
Skladem (>2 ks)
Můžeme doručit do:
22.11.2024
Možnosti doručení

Japonský nůž KAI Wasabi Black Yanagiba z nerezavějící oceli 1K6 s jednostranným výbrusem a rukojetí z voděodolného plastu. Délka čepele je 24 cm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž Yanagiba KAI Wasabi Black 6724Y

Japonský kuchyňský nůž KAI typu Yanagiba s délkou čepele 24 cm ze série nožů Wasabi Black je ideální zejména pro domácí použití. Série v minimalistickém provedení je velmi nekomplikovaná pro používání a vhodná zejména pro kuchaře, kteří hledají zlatý střed mezi cenou a výkonem.

Japonské nože Yanagiba jsou převážně určeny ke krájení vykostěných ryb, filetování menších ryb a z japonských nožů jsou ideálním kandidátem pro přípravu sushi. Nože Yanagiba se vyznačují dlouhou, štíhlou čepelí a jednostranným výbrusem, díky čemuž docílíte při krájení tenkých řezů. Takové hladké řezy jsou obzvláště důležité již při zmiňované přípravě sushi. Právě délka a tvar čepele mohou jemně připomínat tvar vrbového listu, podle kterého dostal nůž pojmenování.

Proč si vybrat nůž KAI Seki Wasabi Black:

✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nůž je vyroben za použití nejmodernějších technologií,
✅nerezová ocel 1K6 s tvrdostí 58 HRC a vysokou odolností,
✅pravý japonský nůž.

Nerezová ocel 1K6

Čepel nože je vyrobena z nově vyvinuté leštěné nerezové oceli 1K6 s tvrdostí 58 HRC. Jedná se o velmi čistý typ nerezavějící oceli s extrémní odolností vůči korozi kvůli vysokému obsahu chromu. Nůž disponuje jednostranným výbrusem.

Rukojeť z voděodolného plastu

Minimalistická japonská estetika je zdůrazněna černou elegantní rukojetí vyrobenou z voděodolného plastu. Materiál je velmi příjemný na dotek i díky přidanému bambusovému prášku.

Typický oválný tvar rukojeti zajišťuje pohodlné a bezpečné uchopení. Rukojeť a čepel z nerezavějící oceli jsou kompletně slisovány a uzavřeny kovovým bolsterem, čímž se vylučuje hromadění nečistot.

Nůž je kompletně vyroben v Japonsku.

Péče o nože

Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.

Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.

Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.

Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.

Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.

Japonské nože KAI

Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Yanagiba
Druh oceli: Nerezová ocel
Materiál čepele: Daido 1K6
Materiál rukojeti: Plast
Celková délka: 36,5 cm
Délka čepele: 24 cm
Délka rukojeti: 12,5 cm
Délka čepele (od - do): 20,00 - 24,99 cm
Hmotnost: 142 g
Tvrdost čepele: 58 HRC
Výbrus: Jednostranný
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: