Kuchyňský nůž Tojiro Hammered Gyuto F-1114 Nůž šéfkucháře 18 cm

Kód: F-1114
3 910 Kč 3 231 Kč bez DPH
Dočasně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Tojiro Hammered F-1114 je japonský kuchyňský nůž typu Gyuto - kuchařský nůž, s čepelí dlouhou 18 cm z japonské nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z umělé pryskyřice. Kuchařský nůž s širokou čepelí pro rychlé a efektivní krájení masa ryb a zeleniny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonské kuchyňské nože Tojiro ze série Hammered jsou vyrobeny z velmi tvrdé japonské nerezové oceli VG-10, která dosahuje tvrdosti až 61 HRC. Jsou to tradiční japonské nože s oboustranným výbrusem čepele, na který jsme v Evropě zvyklí. Nože Tojiro Hammered dostaly své jméno podle promáčknutí na čepeli, které připomínají údery od kovářského kladiva. Tyto promáčknutí zároveň zabraňují lepení krájených potravin na čepel. Nůž Tojiro Hammered přináší kombinaci prvotřídních japonských materiálů, neokoukaný originální vzhled a vynikající řezné vlastnosti.

Nůž má rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D, která je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z umělé pryskyřice.

Čepel délky 18 cm je vyrobena ze speciální vrstvené oceli s oboustranným výbrusem. Střední vrstva (jádro) z nerezové oceli VG-10 je z boků chráněna měkčí nerezovou ocelí. Ocel VG10 je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Měkká ocel na bocích dodává čepeli odolnost a usnadňuje broušení. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože. Jelikož se jedná o nerezovou ocel, čepel nevyžaduje tak precizní péči jako nože z uhlíkové oceli. Zároveň na kurouchi (černá část čepele, která je náchylná k oxidaci) výrobce aplikoval neviditelnou anorganickou povrchovou vrstvu, která zvyšuje odolnost vůči korozi.

Využití: Gyuto je kuchařský nůž s širokou čepelí pro rychlé a efektivní krájení masa ryb a zeleniny.

Údržba: Doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky na nádobí. Po použití je třeba nůž omýt a otřít do sucha. Přestože ocel VG-10 je nerezová ocel, je mírně náchylná na bodovou korozi, proto je vhodné udržovat nože z VG-10 v suchu a čistotě a občas je vhodné čepel ošetřit olejem aby se přidešlo bodové korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Gyuto
Druh oceli: Nerezová ocel
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 31,5 cm
Délka čepele: 18 cm
Délka čepele (od - do): 15,00 - 19,99 cm
Tvrdost čepele: 61 HRC
Povrchová úprava čepele: Kurouchi
Země původu: Japonsko
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: