Kuchyňský nůž Tojiro Shippu Black Damascus Sujihiki 21 cm FD-1599
Kód: FD-1599Související produkty
Detailní popis produktu
Japonské kuchyňské nože Tojiro ze série Shippu Black jsou vyrobeny ze dřeva kaštanu a damaškové oceli, která má 62 vrstev a jádro z velmi tvrdé japonské nerezové oceli VG-10 (tvrdost až 61 HRC). Jsou to tradiční japonské nože s oboustranným výbrusem čepele, na který jsme v Evropě zvyklí. Díky prvotřídním japonským materiálům a důrazu, který výrobce klade na kvalitu výroby, tyto nože nabízejí vynikající řezné vlastnosti. Kromě prémiové kvality mají nože Tojiro Shippu Black luxusní a elegantní vzhled, díky čemuž se stanou ozdobou vaší kuchyně.
Nůž má rukojeť ze dřeva kaštanu ve tvaru D, která je velmi příjemná na dotek. Tmavý odstín kaštanového dřeva výrobce docílil jemným opálením dřeva ohněm. Barva rukojeti díky tomu mimořádně pěkně ladí s tmavou čepelí. Opálením se také zvýšila odolnost dřeva. Rukojeť je zakončena černým prstencem z polypropylenu.
Čepel délky 21 cm je vyrobena ze speciální vrstvené oceli s oboustranným výbrusem. Střední vrstva (jádro) z nerezové oceli VG-10 je z boků chráněna damaškovou ocelí, která má 62 vrstev a vyniká krásnou kresbou. Ocel VG10 je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Damašková ocel na bocích dodává čepeli odolnost. Tmavé povrchové úpravy oceli docílil výrobce pomocí oxidu železa. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože. Jelikož se jedná o nerezovou ocel, čepel nevyžaduje tak precizní péči jako nože z uhlíkové oceli.
Využití: nůž sujihiki má dlouhou, úzkou čepel a je určen především ke krájení větších kusů masa na tenké plátky.
Údržba: Doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky na nádobí. Po použití je třeba nůž omýt a otřít do sucha. Přestože ocel VG-10 je nerezová ocel, je mírně náchylná na bodovou korozi, proto je vhodné udržovat nože z VG-10 v suchu a čistotě a občas je vhodné čepel ošetřit olejem aby se přidešlo bodové korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Sujihiki |
Druh oceli: | Damašková ocel |
Materiál čepele: | VG-10 |
Materiál rukojeti: | Dřevo |
Délka čepele: | 21 cm |
Délka čepele (od - do): | 20,00 - 24,99 cm |
Tvrdost čepele: | 61 HRC |
Země původu: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.