Kuchyňský nůž Tojiro Shippu Damascus Gyuto 21 cm FD-594 Nůž šéfkucháře

Kód: FD-594
5 690 Kč 4 702 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
5.12.2024
Možnosti doručení

Tojiro Shippu FD-594 je japonský kuchyňský nůž typu Gyuto - velký kuchařský nůž, s čepelí dlouhou 21 cm z damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z buvolího rohu. Kuchařský nůž s širokou čepelí pro rychlé a efektivní krájení masa ryb a zeleniny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonské kuchyňské nože Tojiro ze série Shippu jsou vyrobeny ze dřeva magnólie a damaškové oceli, která má 62 vrstev a jádro z velmi tvrdé japonské nerezové oceli VG-10 (tvrdost až 61 HRC). Jsou to tradiční japonské nože s oboustranným výbrusem čepele, na který jsme v Evropě zvyklí. Díky prvotřídním japonským materiálům a důrazu, který výrobce klade na kvalitu výroby, tyto nože nabízejí vynikající řezné vlastnosti. Kromě prémiové kvality mají nože Tojiro Shippu luxusní a elegantní vzhled, díky čemuž se stanou ozdobou vaší kuchyně.

Nůž má rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D, která je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z buvolího rohu.

Čepel délky 21 cm je vyrobena ze speciální vrstvené oceli s oboustranným výbrusem. Střední vrstva (jádro) z nerezové oceli VG-10 je z boků chráněna damaškovou ocelí, která má 62 vrstev a vyniká krásnou kresbou. Ocel VG10 je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Damašková ocel na bocích dodává čepeli odolnost. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože. Jelikož se jedná o nerezovou ocel, čepel nevyžaduje tak precizní péči jako nože z uhlíkové oceli.

Využití: Gyuto je kuchařský nůž s širokou čepelí pro rychlé a efektivní krájení masa ryb a zeleniny.

Údržba: Doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky na nádobí. Po použití je třeba nůž omýt a otřít do sucha. Přestože ocel VG-10 je nerezová ocel, je mírně náchylná na bodovou korozi, proto je vhodné udržovat nože z VG-10 v suchu a čistotě a občas je vhodné čepel ošetřit olejem aby se přidešlo bodové korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Gyuto
Druh oceli: Damašková ocel
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukojeti: Dřevo
Délka čepele: 21 cm
Délka čepele (od - do): 20,00 - 24,99 cm
Tvrdost čepele: 61 HRC
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: