Kuchyňský nůž Tojiro Shippu Damascus Petty FD-591 na zeleninu 9 cm

Kód: FD-591
2 730 Kč 2 256 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
22.11.2024
Možnosti doručení

Tojiro Shippu FD-591 je japonský damaškový kuchyňský nůž na krájení zeleniny, s čepelí délky 9 cm. Čepel je vyrobena z damaškové oceli s jádrem VG-10.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský kuchyňský nůž Tojiro Shippu Petty FD-591 na zeleninu

Tojiro Shippu Petty FD-591 je japonský kuchyňský nůž na krájení zeleniny, s čepelí délky 9 cm. Na čepel nože byla použita damašková ocel, která má 62 vrstev s VG-10 jádrem z nerezové oceli. Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z buvolího rohu. Kuchyňský nůž s krátkou čepelí pro rychlé a efektivní čištění ovoce a zeleniny. Nože Tojiro nabízí vynikající řezné vlastnosti, právě díky prvotřídním japonským materiálům a důrazu na kvalitu výroby. Kromě prémiové kvality mají nože Tojiro Shippu elegantní a luxusní vzhled. Nože se zaručeně stanou ozdobou vaší kuchyně a navíc si zpříjemníte vaření.

Nůž má rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D, která je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z buvolího rohu.Čepel délky 9 cm je vyrobena ze speciální vrstvené oceli s oboustranným výbrusem. Střední vrstva (jádro) z nerezové oceli VG-10 je z boků chráněna damaškovou ocelí. Ocel VG10 je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Tvrdost dosahuje až 61 HRC. Damašková ocel na bocích dodává čepeli odolnost. Nože s nerezovým jádrem nevyžadují tak precizní péči jako nože z uhlíkové oceli. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože.

Využití:Kuchyňský nůž s krátkou čepelí pro rychlé a efektivní čištění zeleniny i ovoce.

Údržba: Doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky nádobí. Po použití je třeba nůž omýt a otřít do sucha. Přestože ocel VG-10 je nerezová ocel, je mírně náchylná na bodovou korozi, proto je vhodné udržovat nože z VG-10 v suchu a čistotě a občas je vhodné čepel ošetřit olejem aby se přidešlo bodové korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.

Nože Tojiro

Tojiro je tradiční japonský výrobce kuchyňských nožů sídlící ve městě Tsubame v prefektuře Nigata, které je japonským centrem výroby kovových produktů včetně nožů.Japonský kuchyňský nůž Tojiro je iv dnešní době vyráběn tradičními, po stáří , u nichž výrobce využívá možnosti moderních technologií. Díky tomu jsou kuchyňské nože Tojiro vysoce uznávány jak v Japonsku jako na celém světě. Jako jeden z mála posledních výrobců má Tojiro celý výrobní proces svých nožů v Japonsku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Nůž na zeleninu a ovoce
Druh oceli: Damašková ocel
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 20 cm
Délka čepele: 9 cm
Délka čepele (od - do): 9,00 - 9,99 cm
Hmotnost celková: 65 g
Tvrdost čepele: 61 HRC
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: