Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Hammered Usuba 18 cm F-1127

Kód: F-1127
Novinka
Značka: Tojiro
7 240 Kč 5 983 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
22.11.2024
Možnosti doručení

Japonský kuchyňský nůž typu Usuba. Ručně kovaná čepel délky 18 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem. Rukojeť ze dřeva japonské magnólie ve tvaru D, zakončená prstencem z umělé pryskyřice. Usuba je japonský tvar nože, ideální pro precizní krájení zeleniny. Je podobný typu nakiri, hlavním rozdílem je typ výbrusu čepele. Usuba má tradiční japonský jednostranný výbrus.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž Tojiro Shirogami Hammered Usuba 18 cm

Tojiro Shirogami Hammered jsou tradiční až ortodoxní japonské nože. Ručně kované zkušenými řemeslníky z velmi tvrdé japonské uhlíkové oceli Shirogami 2, známé také jako White paper steel, která dosahuje vysoké tvrdosti 61-62 HRC. Konstrukce čepele Ni-mai (dvouvrstvá) s jednostranným výbrusem. Nůž je určen pro praváky.

Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D, je velmi příjemná na dotek a je zakončena černým prstencem z umělé pryskyřice.

Čepel délky 18 cm má dvouvrstvou konstrukci Ni-Mai a jednostranný výbrus. Řezná část čepele z uhlíkové oceli Shirogami 2 je z boku chráněna vrstvou měkkého a houževnatého železa. Ocel Shirogami 2 je velmi tvrdá, dodává noži excelentní řezné vlastnosti, vysokou ostrost a navzdory své tvrdosti se poměrně jednoduše brousí. Železo na boku dodává čepeli odolnost. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože. Povrch čepele je tzv. Kurouchi – neleštěný černý povrch, který vzniká při kování. Tento povrch je navíc ručně tepaný (Tsuchime).

Specialitou tohoto nože je výbrus Urasuki. Tento výbrus se obvykle používá na nožích nejvyšších tříd a profesionálních japonských nožích. Výbrus urasuki představuje konkávní vyjmutí na zadní (rovné) straně čepele. Při krájení vytváří vzduchovou kapsu mezi potravinou a čepelí. To snižuje odpor a vytváří hladší povrch, takže můžete dělat rychlejší a hezčí řezy.

Využití: usuba je japonský tvar nože, ideální pro precizní krájení zeleniny. Je podobný typu nakiri, hlavním rozdílem je typ výbrusu čepele.

Údržba: doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky nádobí. Po použití je třeba nůž omýt, otřít do sucha a čepel ošetřit olejem, aby se zabránilo korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.

Nože Tojiro

Japonské kuchyňské nože Tojiro.Tojiro je tradiční japonský výrobce kuchyňských nožů sídlící ve městě Tsubame v prefektuře Nigata, které je japonským centrem výroby kovových produktů včetně nožů. Jako jeden z mála posledních výrobců má Tojiro celý výrobní proces svých nožů v Japonsku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Usuba
Druh oceli: Uhlíková ocel
Materiál čepele: Shirogami 2 - White paper steel
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 31,5 cm
Délka čepele: 18 cm
Délka čepele (od - do): 15,00 - 19,99 cm
Tloušťka čepele: 5,2 mm
Hmotnost: 270 g
Tvrdost čepele: 61 - 62 HRC
Povrchová úprava čepele: Kurouchi
Výbrus: Jednostranný
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: