Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Hammered Yanagiba 27 cm F-1125

Kód: F-1125
Novinka
Značka: Tojiro
7 420 Kč 6 132 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
22.11.2024
Možnosti doručení

Japonský kuchyňský nůž typu Yanagiba. Ručně kovaná čepel délky 27 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami 2 (známá také jako White paper steel) s jednostranným výbrusem. Rukojeť ze dřeva japonské magnólie ve tvaru D, zakončená prstencem z umělé pryskyřice. Yanagiba je tradiční japonský tvar nože. Je ideální pro precizní krájení tenkých plátků, proto se využívá i při práci s rybami a přípravě sushi a sashimi.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž Tojiro Shirogami Hammered Yanagiba 27 cm

Tojiro Shirogami Hammered jsou tradiční až ortodoxní japonské nože. Ručně kované zkušenými řemeslníky z velmi tvrdé japonské uhlíkové oceli Shirogami 2, známé také jako White paper steel, která dosahuje vysoké tvrdosti 61-62 HRC. Konstrukce čepele Ni-mai (dvouvrstvá) s jednostranným výbrusem. Nůž je určen pro praváky.

Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D, je velmi příjemná na dotek a je zakončena černým prstencem z umělé pryskyřice.

Čepel délky 27 cm má dvouvrstvou konstrukci Ni-Mai a jednostranný výbrus. Řezná část čepele z uhlíkové oceli Shirogami 2 je z boku chráněna vrstvou měkkého a houževnatého železa. Ocel Shirogami 2 je velmi tvrdá, dodává noži excelentní řezné vlastnosti, vysokou ostrost a navzdory své tvrdosti se poměrně jednoduše brousí. Železo na boku dodává čepeli odolnost. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože. Povrch čepele je tzv. Kurouchi – neleštěný černý povrch, který vzniká při kování. Tento povrch je navíc ručně tepaný (Tsuchime).

Specialitou tohoto nože je výbrus Urasuki. Tento výbrus se obvykle používá na nožích nejvyšších tříd a profesionálních japonských nožích. Výbrus urasuki představuje konkávní vyjmutí na zadní (rovné) straně čepele. Při krájení vytváří vzduchovou kapsu mezi potravinou a čepelí. To snižuje odpor a vytváří hladší povrch, takže můžete dělat rychlejší a hezčí řezy.

Využití: yanagiba je tradiční japonský tvar nože. Je ideální pro precizní krájení tenkých plátků, proto se využívá i při práci s rybami a přípravě sushi a sashimi.

Údržba: doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky nádobí. Po použití je třeba nůž omýt, otřít do sucha a čepel ošetřit olejem, aby se zabránilo korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.

Nože Tojiro

Japonské kuchyňské nože Tojiro.Tojiro je tradiční japonský výrobce kuchyňských nožů sídlící ve městě Tsubame v prefektuře Nigata, které je japonským centrem výroby kovových produktů včetně nožů. Jako jeden z mála posledních výrobců má Tojiro celý výrobní proces svých nožů v Japonsku.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Yanagiba
Druh oceli: Uhlíková ocel
Materiál čepele: Shirogami 2 - White paper steel
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 42 cm
Délka čepele: 27 cm
Délka čepele (od - do): nad 25 cm
Tloušťka čepele: 4,8 mm
Hmotnost: 215 g
Tvrdost čepele: 61 - 62 HRC
Povrchová úprava čepele: Kurouchi
Výbrus: Jednostranný
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: