Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Kamagata Usuba F-941 19,5 cm

Kód: F-941
6 140 Kč 5 074 Kč bez DPH
Dočasně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Japonský kuchyňský nůž typu Usuba s čepelí dlouhou 19,5 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami (známá také jako White paper steel). Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z umělé pryskyřice. Nůž usuba je japonský tvar nože. Je podobný typu nakiri, hlavním rozdílem je typ výbrusu čepele. Usuba má tradiční japonský jednostranný výbrus, nakiri se vyznačuje oboustranným výbrusem. Je ideální pro precizní krájení zeleniny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonské kuchyňské nože Tojiro ze série Shirogami jsou vyrobeny z velmi tvrdé tradiční japonské uhlíkové oceli Shirogami, známé také jako White paper steel, která dosahuje tvrdosti až 61 HRC. Jsou to tradiční japonské nože s jednostranným výbrusem čepele. Tyto nože jsou určeny pro praváky Nože Tojiro Shirogami nabízejí kombinaci prvotřídních japonských materiálů, elegantní vzhled a vynikající řezné vlastnosti.

Nůž má rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D, která je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z umělé pryskyřice.

Čepel délky 19,5 cm je vyrobena ze speciální vrstvené oceli s jednostranným výbrusem. Střední vrstva (jádro) z uhlíkové oceli Shirogami je z boků chráněna měkčí ocelí. Ocel Shirogami je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Měkká ocel na bocích dodává čepeli odolnost a usnadňuje broušení. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože. Jelikož se jedná o uhlíkovou ocel vysoké tvrdosti, čepel vyžaduje pravidelnou péči, aby se zabránilo korozi.

Využití: usuba je japonský tvar nože. Je podobný typu nakiri, hlavním rozdílem je typ výbrusu čepele. Usuba má tradiční japonský jednostranný výbrus, nakiri se vyznačuje oboustranným výbrusem. Je ideální pro precizní krájení zeleniny.

Údržba: Doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky nádobí. Po použití je třeba nůž omýt, otřít do sucha a čepel ošetřit olejem, aby se zabránilo korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Usuba
Druh oceli: Uhlíková ocel
Materiál čepele: Shirogami 2 - White paper steel
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 34 cm
Délka čepele: 19,5 cm
Délka čepele (od - do): 15,00 - 19,99 cm
Hmotnost: 175 g
Tvrdost čepele: 61 HRC
Povrchová úprava čepele: Satin
Země původu: Japonsko
Položka byla vyprodána…

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: