Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Kamagata Usuba F-941 19,5 cm
Kód: F-941Související produkty
Detailní popis produktu
Japonské kuchyňské nože Tojiro ze série Shirogami jsou vyrobeny z velmi tvrdé tradiční japonské uhlíkové oceli Shirogami, známé také jako White paper steel, která dosahuje tvrdosti až 61 HRC. Jsou to tradiční japonské nože s jednostranným výbrusem čepele. Tyto nože jsou určeny pro praváky Nože Tojiro Shirogami nabízejí kombinaci prvotřídních japonských materiálů, elegantní vzhled a vynikající řezné vlastnosti.
Nůž má rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D, která je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z umělé pryskyřice.
Čepel délky 19,5 cm je vyrobena ze speciální vrstvené oceli s jednostranným výbrusem. Střední vrstva (jádro) z uhlíkové oceli Shirogami je z boků chráněna měkčí ocelí. Ocel Shirogami je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Měkká ocel na bocích dodává čepeli odolnost a usnadňuje broušení. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože. Jelikož se jedná o uhlíkovou ocel vysoké tvrdosti, čepel vyžaduje pravidelnou péči, aby se zabránilo korozi.
Využití: usuba je japonský tvar nože. Je podobný typu nakiri, hlavním rozdílem je typ výbrusu čepele. Usuba má tradiční japonský jednostranný výbrus, nakiri se vyznačuje oboustranným výbrusem. Je ideální pro precizní krájení zeleniny.
Údržba: Doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky nádobí. Po použití je třeba nůž omýt, otřít do sucha a čepel ošetřit olejem, aby se zabránilo korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Usuba |
Druh oceli: | Uhlíková ocel |
Materiál čepele: | Shirogami 2 - White paper steel |
Materiál rukojeti: | Dřevo |
Celková délka: | 34 cm |
Délka čepele: | 19,5 cm |
Délka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Hmotnost: | 175 g |
Tvrdost čepele: | 61 HRC |
Povrchová úprava čepele: | Satin |
Země původu: | Japonsko |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.