Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Yanagiba F-908 24 cm

Kód: F-908
3 750 Kč 3 099 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
22.11.2024
Možnosti doručení

Tradiční japonský kuchyňský nůž typu Yanagiba s čepelí dlouhou 24 cm z prvotřídní japonské oceli Shirogami (známá také jako White paper steel). Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z umělé pryskyřice. Nůž yanagiba je tradiční japonský tvar nože. Je ideální pro precizní krájení tenkých plátků, proto se využívá i při práci s rybami a přípravě sushi a sashimi.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonské kuchyňské nože Tojiro ze série Shirogami jsou vyrobeny z velmi tvrdé tradiční japonské uhlíkové oceli Shirogami, známé také jako White paper steel, která dosahuje tvrdosti až 61 HRC. Jsou to tradiční japonské nože s jednostranným výbrusem čepele. Tyto nože jsou určeny pro praváky. Nože Tojiro Shirogami nabízí kombinaci prvotřídních japonských materiálů, elegantní vzhled a vynikající řezné vlastnosti.

Nůž má rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D, která je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z umělé pryskyřice.

Čepel délky 24 cm je vyrobena ze speciální vrstvené oceli s jednostranným výbrusem. Střední vrstva (jádro) z uhlíkové oceli Shirogami je z boků chráněna měkčí ocelí. Ocel Shirogami je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Měkká ocel na bocích dodává čepeli odolnost a usnadňuje broušení. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože. Jelikož se jedná o uhlíkovou ocel vysoké tvrdosti, čepel vyžaduje pravidelnou péči, aby se zabránilo korozi.

Využití: Yanagiba je tradiční japonský tvar nože. Je ideální pro precizní krájení tenkých plátků, proto se využívá i při práci s rybami a přípravě sushi a sashimi.

Údržba: Doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky nádobí. Po použití je třeba nůž omýt, otřít do sucha a čepel ošetřit olejem, aby se zabránilo korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Yanagiba
Druh oceli: Uhlíková ocel
Materiál čepele: Shirogami 2 - White paper steel
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 38 cm
Délka čepele: 24 cm
Délka čepele (od - do): 20,00 - 24,99 cm
Tloušťka čepele: 2,8 mm
Tvrdost čepele: 61 HRC
Povrchová úprava čepele: Satin
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: