Kuchyňský nůž Tojiro Shirogami Yanagiba F-908 24 cm
Kód: F-908Související produkty
Detailní popis produktu
Japonské kuchyňské nože Tojiro ze série Shirogami jsou vyrobeny z velmi tvrdé tradiční japonské uhlíkové oceli Shirogami, známé také jako White paper steel, která dosahuje tvrdosti až 61 HRC. Jsou to tradiční japonské nože s jednostranným výbrusem čepele. Tyto nože jsou určeny pro praváky. Nože Tojiro Shirogami nabízí kombinaci prvotřídních japonských materiálů, elegantní vzhled a vynikající řezné vlastnosti.
Nůž má rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D, která je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z umělé pryskyřice.
Čepel délky 24 cm je vyrobena ze speciální vrstvené oceli s jednostranným výbrusem. Střední vrstva (jádro) z uhlíkové oceli Shirogami je z boků chráněna měkčí ocelí. Ocel Shirogami je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Měkká ocel na bocích dodává čepeli odolnost a usnadňuje broušení. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože. Jelikož se jedná o uhlíkovou ocel vysoké tvrdosti, čepel vyžaduje pravidelnou péči, aby se zabránilo korozi.
Využití: Yanagiba je tradiční japonský tvar nože. Je ideální pro precizní krájení tenkých plátků, proto se využívá i při práci s rybami a přípravě sushi a sashimi.
Údržba: Doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky nádobí. Po použití je třeba nůž omýt, otřít do sucha a čepel ošetřit olejem, aby se zabránilo korozi. K ošetření doporučujeme kaméliový olej.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Yanagiba |
Druh oceli: | Uhlíková ocel |
Materiál čepele: | Shirogami 2 - White paper steel |
Materiál rukojeti: | Dřevo |
Celková délka: | 38 cm |
Délka čepele: | 24 cm |
Délka čepele (od - do): | 20,00 - 24,99 cm |
Tloušťka čepele: | 2,8 mm |
Tvrdost čepele: | 61 HRC |
Povrchová úprava čepele: | Satin |
Země původu: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.