Kuchyňský nůž Tojiro Zen Black Gyuto 18 cm FD-1563 Nůž šéfkuchaře

Kód: FD-1563
3 830 Kč 3 165 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
22.11.2024
Možnosti doručení

Tojiro Zen Black FD-1563 je japonský kuchyňský nůž typu Gyuto - velký kuchařský nůž, s čepelí dlouhou 18 cm z vrstvené japonské nerezové oceli s jádrem z nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva kaštanu ve tvaru D je velmi příjemná na dotek. Rukojeť je zakončena prstencem z polypropylenu. Kuchařský nůž s širokou čepelí pro rychlé a efektivní krájení masa, ryb a zeleniny.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonské kuchyňské nože Tojiro ze série Zen Black jsou vyrobeny ze dřeva kaštanu a vrstvené nerezové oceli s jádrem z velmi tvrdé japonské nerezové oceli VG-10 (tvrdost až 61 HRC). Jsou to tradiční japonské nože s oboustranným výbrusem čepele, na který jsme v Evropě zvyklí.Díky prvotřídním japonským materiálům a důrazu který výrobce klade na kvalitu výroby tyto nože nabízejí vynikající řezné vlastnosti.Kromě prémiové kvality mají nože Tojiro Zen Black luxusní a elegantní vzhled, díky čemuž se stanou ozdobou vaší kuchyně.

Nůž má rukojeť ze dřeva kaštanu ve tvaru D, která je velmi příjemná na dotek. Tmavý odstín kaštanového dřeva výrobce docílil jemným opálením dřeva ohněm. Barva rukojeti díky tomu mimořádně pěkně ladí s tmavou čepelí. Opálením se také zvýšila odolnost dřeva. Rukojeť je zakončena černým prstencem z polypropylenu.

Čepel délky 18 cm je vyrobena ze speciální vrstvené oceli s oboustranným výbrusem. Střední vrstva (jádro) z nerezové oceli VG-10 je z boků chráněna nerezovou ocelí s 13% obsahem chromu. Ocel VG10 je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Nerezová ocel na bocích dodává čepeli odolnost a korozivzdornost. Taková vrstvená ocel je typická pro tradiční japonské nože. Tmavé povrchové úpravy oceli docílil výrobce pomocí oxidu železa. Tato technologie se používá iu chirurgických nástrojů. Jelikož se jedná o nerezovou ocel, čepel nevyžaduje tak precizní péči jako nože z uhlíkové oceli.

Využití: Gyuto je kuchařský nůž s širokou čepelí pro rychlé a efektivní krájení masa, ryb a zeleniny.

Údržba: Doporučujeme jemné ruční mytí ve vlažné vodě, nůž není vhodný do myčky nádobí. Po použití je třeba nůž umýt a otřít do sucha.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Gyuto
Druh oceli: Nerezová ocel
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 31,5 cm
Délka čepele: 18 cm
Délka čepele (od - do): 15,00 - 19,99 cm
Hmotnost: 120 g
Tvrdost čepele: 61 HRC
Povrchová úprava čepele: Black Oxide
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: