Kuchyňský nůž KAI Shun Classic na chléb 23 cm
Kód: DM-0705Související produkty
Detailní popis produktu
Japonský damaškový nůž na chléb KAI Shun Classic DM-0705
Japonský zoubkovaný nůž KAI na krájení chleba ze série Shun Classic s délkou čepele 23 cm je kombinací starověkého samurajského kovářství a technicky vyspělých výrobních procesů. Výsledkem jsou mimořádně kvalitní damaškové nože, ručně zkonstruované s důrazem i na ty nejmenší detaily a navržené tak, aby si dlouhodobě zachovaly co nejvyšší ostrost. Nože jsou určeny zejména pro profesionální použití, avšak krájení s noži prémiové kvality by měl zažít každý jeden kuchař.
Nůž na chléb se vyznačuje speciálním zoubkovaným ostřím a dlouhou čepelí. Kromě chleba jej můžete samozřejmě použít také ke zpracování jiných tvrdých potravin. Pevná čepel vám obratně nakrájí křupavý chléb, oblíbené bagety, koláče a během letních měsíců i šťavnaté melouny. Zapomeňte na ranní zdlouhavé krájení – zoubkované ostří dokáže zajistit perfektní řez bez zbytečného drcení a trhání pečiva, které je noční můrou asi každého kuchaře.
Proč si vybrat nůž KAI Shun Classic:
✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nůž je vyroben za použití nejmodernějších technologií,
✅avšak stále si zachovává vysoký podíl ruční práce zkušených řemeslníků,
✅kvalitní damašková ocel (32 vrstev), prémiové řezné jádro VG MAX,
✅extrémně ostrý, pravý japonský nůž.
Damašková čepel VG MAX
Čepele nožů ze série Shun Classic vás už na první pohled okouzlí damaškovou ocelí s výrazným pololesklým vzorem. Pro tradiční japonské nože je standardem vrstvená ocel, u které je řezné jádro (hagane) chráněno boky z měkčí oceli (jigane). Tento nůž není výjimkou.
Hagane z velmi tvrdé ocele VG MAX je vloženo mezi dva pláty damaškové oceli s 32 vrstvami. Řezné jádro dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Damašková ocel na bocích dodává čepeli odolnost a elegantní vzhled. Čepel má oboustranný výbrus.
VG-Max je prémiová japonská ocel, která vychází ze známé VG-10, ale nabízí několik vylepšení. Je obohacena o vyšší obsah chromu, uhlíku a vanadu, díky čemuž je velmi tvrdá (61 HRC) a oproti již tak velmi kvalitní VG-10 vydrží ještě déle ostrá a má lepší odolnost vůči korozi.
Rukojeť z odolného dřeva pakka
Přivítivý estetický design podtrhuje elegantní rukojeť černé barvy ze dřeva pakka. Do dřeva je přidána vysoce kvalitní pryskyřice, aby byl materiál obzvláště odolný vůči vlhkosti, zajistil lepší stabilitu a dlouhou životnost.
Typický kaštanový tvar rukojeti zajišťuje pohodlné a bezpečné uchopení. Integrovaný kovový bolster má ochrannou funkci, ale také zvyšuje stabilitu a rovnováhu při krájení.
Nůž je kompletně vyroben v Japonsku.
Péče o nože
Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.
Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.
Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.
Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.
Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.
Japonské nože KAI
Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Kuchařské nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Nůž na chléb |
Druh oceli: | Damašková ocel |
Materiál čepele: | VG-Max |
Materiál rukojeti: | Dřevo |
Celková délka: | 35,5 cm |
Délka čepele: | 23 cm |
Délka rukojeti: | 12,5 cm |
Délka čepele (od - do): | 20,00 - 24,99 cm |
Hmotnost: | 206 g |
Tvrdost čepele: | 61 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Země původu: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.