Kuchyňské nože Tojiro
Tojiro je tradiční japonský výrobce kuchyňských nožů z města Tsubame v prefektuře Nigata, které je japonským centrem výroby kovových produktů včetně nožů. Japonský kuchyňský nůž Tojiro je i v dnešní době vyráběn tradičními, po staletí ověřenými postupy, při kterých výrobce využívá možnosti moderních technologií. Díky tomu jsou kuchyňské nože Tojiro vysoce uznávány jak v Japonsku tak na celém světě. Jako jeden z mála posledních výrobců má Tojiro celý výrobní proces svých nožů v Japonsku.
Tojiro vyrábí kuchyňské nože z tradičních japonských materiálů jako je dřevo magnólie nebo kaštanu a používá originální japonskou vrstvenou ocel. Tato ocel je vyráběna stejným způsobem, jaký se používá při výrobě tradičních japonských mečů katana z oceli Tamahagane. Jádro této vrstvené oceli je vyrobeno z velmi tvrdé oceli jako Shirogami (White paper steel), Aogami (Blue Paper Steel) nebo VG-10. Toto tvrdé jádro je z boků chráněno měkčí ocelí. Tvrdé jádro dodává čepeli excelentní řezné vlastnosti a možnost broušení na vysokou ostrost. Měkká ocel na bocích dodává čepeli odolnost a usnadňuje broušení. Taková vrstvená ocel je typická pro japonské nože. Jelikož se jedná převážne o uhlíkovou ocel, čepel vyžaduje pravidelnou péči, aby se zabránilo korozi. Odměnou za pravidelnou péči vám ovšem bude krásný, funkční a originální nůž na celý život.