Kuchyňský nůž Böker Meisterklinge Damascus na chléb 20,5 cm

Kód: 130953DAM
4 230 Kč 3 496 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
25.11.2024
Možnosti doručení

Kuchyňský nůž Böker Meisterklinge Damascus na chléb z damaškové oceli a dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 20,5 cm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Zoubkovaný kuchyňský nůž na chléb Böker Meisterklinge Damascus

Kuchyňský nůž zoubkovaný Böker Meisterklinge Damascuso délce čepele 20,5 cm z prémiové série šéfkuchařských nožů. Nože stvořené pro náročnější kuchaře vyzařují již na první pohled prvotřídním vzhledem, perfektně vyváženou rukojetí a exkluzivní čepelí z damašku. Kuchyňské nože, které nejen krájejí, ale posunou vaše kulinářské výtvory na novou úroveň.

Nůž na chléb se vyznačuje speciálním zoubkovaným ostřím a dlouhou čepelí. Kromě chleba jej můžete samozřejmě použít také ke zpracování jiných tvrdých potravin. Pevná čepel vám obratně nakrájí křupavý chléb, oblíbené bagety, koláče a během letních měsíců i šťavnaté melouny. Zapomeňte na ranní zdlouhavé krájení – zoubkované ostří dokáže zajistit perfektní řez bez zbytečného drcení a trhání pečiva, které je noční můrou asi každého kuchaře.

Tajemství bezvadné ostrosti spočívá v hybridní čepeli, která spojuje to nejlepší z obou světů. Jádro čepele je vyrobeno z pevné a odolné oceli VG-10, díky čemuž si čepel zachovává mimořádnou ostrost po mnohem delší dobu. Jádro bylo následně vloženo pod ochranný plášť čepele z vícevrstvého damašku a dodá noži potřebnou flexibilitu, odolnost proti vylomení a v neposlední řadě reprezentativní vzhled.

Tmavá rukojeť vyrobena z přírodního dubového dřeva pochází z místních lesů Bergisches Land a umocňuje dlouholetou tradici nožů ze Solingenu. Dřevo je nejen příjemné na dotek, ale poskytne vám bezpečný úchop a rovnováhu typickou pro nože Böker. Perfektní vzhled dotváří logo z ušlechtilého kovu, vložené na koncový hrot rukojeti.

Už žádné tupé nože ve vaší kuchyni. Špičková kvalita nožů se opírá o normy DIN a ISO, které se staly standardem výroby v německém Solingenu. Vzorový test DIN potvrdil, že řezné výkony kuchyňských nožů Böker byly o 68% lepší než u konkurenčních produktů. Nože se mohou pochlubit již počáteční ostrostí, takže neustálé ostření je dávnou minulostí.

Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně nerezaví ostří nože, ale právě přichycené částečky. Nože z japonské oceli v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří.

Ostření nože: k udržování ostrosti damaškových nožů z tvrdší oceli určitě sáhněte po diamantové ocílce. K ostření doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nevratné.

Nože Böker

Německý výrobce Böker se sídlem v Solingenu je nejen výrobcem nožů, ale také velkoskladem. Nože značky Böker vycházejí z vlastních návrhů, ale využívají i návrhy známých nožířů z celého světa. V nabídce značky najdete široké portfolio pevných i zavíracích nožů. Vlastní nože uvádějí na trh pod značkami Böker, Böker Plus nebo Magnum. Mezi nejznámější patří nože ze série Kalashnikov od známého nožíře Dietmara Pohla, které jsou svým designem a kvalitou oblíbenou volbou zákazníků po celém světě.

Doplňkové parametry

Kategorie: Nože na chléb
Druh kuchyňského nože: Nůž na chléb
Druh oceli: Damašková ocel
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 34,5 cm
Délka čepele: 20,50 cm
Délka čepele (od - do): 20,00 - 24,99 cm
Hmotnost: 181 g
Země původu: Německo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: