Kuchyňský nůž Dellinger Volcano na chléb 21 cm

Kód: XZ-B38-MB
3 120 Kč 2 579 Kč bez DPH
Skladem (>2 ks)
Můžeme doručit do:
25.11.2024
Možnosti doručení

Kuchyňský nůž Dellinger Volcano na chléb z damaškové oceli a rukojetí z G10. Délka čepele 21 cm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Damaškový kuchyňský nůž Dellinger Volcano na chléb a pečivo

Kuchyňský nůž Dellinger Volcano na chléb o délce čepele 21 cm se hodí na potraviny, které mají tvrdší povrch a zároveň měkký vnitřek. Dlouhá a silná čepel vám obratně pokrájí křupavý chléb, oblíbené bagety, koláče a během letních měsíců i šťavnaté melouny. Zapomeňte na zdlouhavé a nekonečné krájení – zoubkované ostří dokáže zajistit bleskový řez bez zbytečného drobení a trhání pečiva, které je noční můrou asi každého kuchaře.

Čepel nože se skládá z řezného jádra vyrobeného z práškové oceli 14 , které bylo následně vloženo mezi 72 vrstev damaškové oceli, díky čemuž je čepel extrémně odolná. Ocel má velmi vysokou tvrdost 62 – 64 HRC, což je srovnatelné s nejlepšími tradičními japonskými noži.

Kromě čepele vás jistě nadchne i červeně černá G10 rukojeť , doplněná o středový mozaikový nýt ve zlaté barvě. Zbývající dva nýty mají zajistit vyšší pevnost, stabilitu a bezvadné spojení oceli s rukojetí.

Rukojeť je navíc ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržená jen pro to nejpohodlnější krájení. Tvar rukojeti je klasický na jaký jsme zvyklí z evropských nožů. Spojení této rukojeti s japonským stylem čepele vytváří velmi praktický nůž s excelentními vlastnostmi. Materiál G10 je mezi kuchaři oblíbený zejména pro jeho kompletní voděodolnost a díky tomu, že nevyžaduje žádnou údržbu, je vhodný naprosto pro každého. Ani po dlouhých letech se nemusíte obávat žádného korodování, oxidování či ztráty pevnosti.

Všechny damaškové nože jsou jedinečným uměleckým doplňkem a velmi jednoduše se stanou favoritem vaší kuchyně.

Rozměry: celková délka 34,5 cm a váha 260 g.

Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně nerezaví ostří nože, ale právě přichycené částečky. Nůž v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří.

Ostření nože: k udržování ostrosti damaškových nožů z tvrdší oceli určitě sáhněte po diamantové ocílce. K ostření doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nezvratné.

Nože Dellinger

Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením jednotlivců, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.

Doplňkové parametry

Kategorie: Nože na chléb
Druh kuchyňského nože: Nůž na chléb
Druh oceli: Damašková ocel
Materiál čepele: 14Cr14MoVNb
Materiál rukojeti: G10
Celková délka: 34,5 cm
Délka čepele: 21 cm
Délka čepele (od - do): 20,00 - 24,99 cm
Hmotnost: 260 g
Tvrdost čepele: 62 - 64 HRC
Výbrus: Plochý

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: