Kuchyňský nůž Dellinger Carbon Fragment Slice plátkovací 17 cm
Kód: K-H138SSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Kuchyňský damaškový nůž Dellinger Carbon Fragment Slice.
Mimořádně ostrý nůž Dellinger Carbon Fragment Slice z kvalitní damaškové oceli o délce čepele 17 cm je ideální pro docílení tenkých tvarů plátů talíři. Nůž na plátkování vám zajistí ukázkové nakrájení každého salámu, klobásy či pečené kachny. Nakrájené pokrmy si zachovávají svoji šťavnatost a vynikající chuť. Práce s plátkovacími noži je extrémně přesná, rychlá a jednoduchá. Pokud toužíte po bezvadných plátcích každý den, kuchyňské nože od značky Dellinger jsou jasnou volbou.
Nože blízké budoucnosti ze série „Dellinger Carbon Fragment“ představují symbol moderních nožů. Čepel tohoto nože vzniká velmi kvalitní metodou kalení ve velmi specifických vakuových kamnech, které jsou následně ochlazeny dusíkem. Nůž bruste pod úhlem 12 – 15 stupňů pro dosažení tvrdosti kolem 60 HRC a mimořádnou ostrost. Nože se skvěle hodí také ke grilování nebo do venkovní kuchyně. Použitá damašková ocel neobsahuje žádné jádro (Full Damascus) a splní všechny vaše představy o moderním noži.
Karbonová rukojeť nože působí moderním dojmem a vyznačuje se extrémní lehkostí při uchopení. V kombinaci s mimořádně ostrou čepelí se stane zaručeným klenotem vaší kuchyně. Dvojité nýtování zajišťuje dokonalou pevnost, stabilitu a bezvadné spojení damaškového ostří s rukojetí.
Nože Dellinger jsou vyrobeny z kvalitních přírodních materiálů. Použitím damaškové oceli se z každého nože stává zvláštní a nenapodobitelný kousek. Z tohoto důvodu se může každý výrobek lišit, což však dodává každému kousku jistou dávku originality. Nože jsou doručeny v detailním zpracování a stejné kvalitě.
Rozměry: celková délka 30 cm a váha 148 g.
Údržba a čištění každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně nerezaví ostří nože, ale právě přichycené částečky. Nože z japonské oceli v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří. Nože ukládejte na bezpečné místo, mimo dosah dětí (ideálně na magnetický stojan).
Ostrění nože: pro ostření nože z damaškové oceli doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nevratné..
Nože Dellinger
Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením jednotlivců, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Plátkovací nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Plátkovací nůž |
Druh oceli: | Damašková ocel |
Materiál čepele: | Damašková ocel |
Materiál rukojeti: | Uhlíkové vlákno |
Celková délka: | 30 cm |
Délka čepele: | 17 cm |
Délka rukojeti: | 11,5 cm |
Délka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Tloušťka čepele: | 2,7 mm |
Hmotnost celková: | 148 g |
Tvrdost čepele: | 60 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.