Kuchyňský nůž KAI Shun White plátkovací 23 cm

Kód: DM-0704W
5 330 Kč 4 405 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
21.5.2024
Možnosti doručení

Kuchyňský nůž KAI Shun White plátkovací z damaškové oceli s rukojetí z bílého dřeva pakka. Délka čepele je 23 cm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský damaškový plátkovací nůž KAI Shun White 23 cm DM-0704W

Japonský kuchyňský nůž KAI na plátkování ze série Shun White s délkou čepele 23 cm je kombinací starověkého samurajského kovářství a technicky vyspělých výrobních procesů. Výsledkem jsou mimořádně kvalitní damaškové nože, ručně zkonstruované s důrazem i na ty nejmenší detaily a navržené tak, aby si dlouhodobě zachovaly co nejvyšší ostrost. Nože jsou určeny zejména pro profesionální použití, avšak krájení s noži prémiové kvality by měl zažít každý jeden kuchař.

Nezáleží na tom, jestli budete krájet syrové nebo hotové maso – plátkovací nože se díky svému dlouhému a štíhlému tvaru hodí ke krájení jakékoli šunky, krůty či pečené kachny. Dlouhá čepel vám poskytne potřebnou ostrost a pomocí ergonomické rukojeti dosáhnete lepší kontroly při každém řezání. Pokud toužíte po bezvadných plátcích na vašem talíři, plátkovací nůž je jasnou volbou.

Proč si vybrat nůž KAI Shun White:

✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nůž je vyroben za použití nejmodernějších technologií,
✅avšak stále si zachovává vysoký podíl ruční práce zkušených řemeslníků,
✅kvalitní damašková ocel (32 vrstev), prémiové řezné jádro VG MAX,
✅extrémně ostrý, pravý japonský nůž.

Damašková čepel VG MAX

Čepele nožů ze série Shun White vás už na první pohled okouzlí damaškovou ocelí s výrazným pololesklým vzorem. Pro tradiční japonské nože je standardem vrstvená ocel, u které je řezné jádro (hagane) chráněno boky z měkčí oceli (jigane). Tento nůž není výjimkou.

Hagane z velmi tvrdé ocele VG MAX je vloženo mezi dva pláty damaškové oceli s 32 vrstvami. Řezné jádro dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Damašková ocel na bocích dodává čepeli odolnost a elegantní vzhled. Čepel má oboustranný výbrus.

VG-Max je prémiová japonská ocel, která vychází ze známé VG-10, ale nabízí několik vylepšení. Je obohacena o vyšší obsah chromu, uhlíku a vanadu, díky čemuž je velmi tvrdá (61 HRC) a oproti již tak velmi kvalitní VG-10 vydrží ještě déle ostrá a má lepší odolnost vůči korozi.

Rukojeť z odolného dřeva pakka

Přívětivý estetický design podtrhuje elegantní rukojeť jemné přírodní barvy ze dřeva pakka. Do dřeva je přidána vysoce kvalitní pryskyřice, aby byl materiál obzvlášť odolný vůči vlhkosti, zajistil lepší stabilitu a dlouhou životnost.

Typický kaštanový tvar rukojeti zajišťuje pohodlné a bezpečné uchopení. Integrovaný kovový bolster má ochrannou funkci, ale také zvyšuje stabilitu a rovnováhu při krájení.

Nůž je kompletně vyroben v Japonsku.

Péče o nože

Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.

Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.

Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.

Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.

Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.

Japonské nože KAI

Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Plátkovací nože
Druh kuchyňského nože: Plátkovací nůž
Kategorie délky čepele: 20,00 - 24,99 cm
Druh oceli: Damašková ocel
Materiál čepele: VG-Max
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 35,5 cm
Délka čepele: 23 cm
Délka rukojeti: 12,5 cm
Hmotnost: 199 g
Tvrdost čepele: 61 HRC
Výbrus: Plochý
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: