Kuchyňský nůž Dellinger Rosewood Boning Damascus vykosťovací 16 cm
Kód: XZ-B27RW6BSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Kuchyňský damaškový nůž Dellinger Rosewood Boning Damascus.
Extrémně ostrý nůž Dellinger Rosewood Boning Damascus vám poslouží převážně k vykosťování a rychlé práci s masem. Zúžená čepel v japonském stylu je vyrobena z damaškové oceli o délce ostří 16 cm. Nechcete-li strávit celé odpoledne vykosťováním masa, tento nůž bude pro vás zaručen pomocník. Maso budete mít za malou chvíli vykostěné a hravě si poradíte s problematickými tučnými částmi či šlachami. Zpříjemněte si vaření a okuste nový zážitek s kuchyňskými noži značky Dellinger.
Použité řezné jádro je vyrobeno z nerezové oceli VG-10, která je velmi dobře chráněna proti korozi. Samotná ocel pochází z Japonska a mezi její charakteristické vlastnosti patří extrémní ostrost a zároveň tvrdost s hodnotami 59 – 61 HRC. Jádro z oceli si zachovává vysokou kvalitu právě díky tomu, že je vloženo mezi 66 vrstev dvou damaškových ocelí, které zajišťují mimořádnou odolnost a houževnatost. Dokonale vyváženou a zúženou čepel tohoto kuchyňského nože si jistě zamilujete, protože minimalizuje jakékoli tření při řezání a zabraňuje přilepování krájeného jídla k čepeli.
Rukojeť nože je vyrobena ze dřeva palisandru a zdobí ji menší mozaikový znak. Uchopení nože bude pro vás vždy maximálně pohodlné, právě díky ergonomickému tvaru. Specifický tvar vám může připomínat asijský typ nožů. Trojité nýtování dodává nástroji dokonalou pevnost, stabilitu a bezvadné spojení damaškového ostří k rukojeti.
Nože Dellinger jsou vyrobeny z kvalitních přírodních materiálů. Použitím damaškové oceli se z každého nože stává zvláštní a nenapodobitelný kousek. Z tohoto důvodu se může každý výrobek lišit, což však dodává každému kousku jistou dávku originality. Nože jsou doručeny v detailním zpracování a stejné kvalitě.
Rozměry: celková délka 29 cm a váha 190 g.
Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně nerezaví ostří nože, ale právě přichycené částečky. Nože z japonské oceli v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří.
Ostření nože: pro ostření nože z damaškové oceli japonského typu VG10 doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nevratné.
Výhody produktu:
✅kvalitní damašková ocel,
✅řezné jádro VG-10,
✅extrémní ostrost,
✅tvrdost materiálu,
✅japonský design.
Nože Dellinger
Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením jednotlivců, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Řeznické nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Vykošťovací nůž |
Druh oceli: | Damašková ocel |
Materiál čepele: | VG-10 |
Materiál rukojeti: | Dřevo |
Celková délka: | 29 cm |
Délka čepele: | 16 cm |
Délka rukojeti: | 13 cm |
Délka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Tloušťka čepele: | 2,1 mm |
Hmotnost celková: | 190 g |
Tvrdost čepele: | 59 - 61 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.