Sada kuchyňských nožů KAI Wasabi Black KAI Bag DM-0781EU67
Kód: DM-0781EU67Související produkty
Detailní popis produktu
Sada japonských nožů KAI Wasabi Black DM-0781EU67 (5 ks) + pouzdro
Sada kuchyňských nožů KAI Wasabi Black 67S-310 vznikla spojením tradiční kuchyně a Japonska. Nože jsou ideální zejména pro domácí použití. Série v minimalistickém provedení je velmi nekomplikovaná pro používání a vhodná zejména pro kuchaře, kteří hledají zlatý střed mezi cenou a výkonem.
Proč jsi vybrat sadu nožů KAI Seki Wasabi Black:
✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nože jsou vyrobeny za použití nejmodernějších technologií,
✅nerezová ocel 1K6 s tvrdostí 58 HRC a vysokou odolností,
✅pravé japonské nože.
Nerezová ocel 1K6
Čepel nožů je vyrobena z nově vyvinuté leštěné nerezové oceli 1K6 s tvrdostí 58 HRC. Jedná se o velmi čistý typ nerezavějící oceli s extrémní odolností vůči korozi díky vysokému obsahu chromu. Nože disponují oboustranným výbrusem.
Rukojeť z voděodolného plastu
Všechny nože v balení disponují elegantní rukojetí černé barvy, vyrobenou z voděodolného plastu. Materiál je velmi příjemný na dotek i díky přidanému bambusovému prášku.
Typické oválné tvary rukojetí zajišťují pohodlné a bezpečné uchopení. Rukojeť a čepel z nerezavějící oceli jsou kompletně slisovány a uzavřeny kovovým bolsterem, čímž se vylučuje hromadění nečistot.
Sada obsahuje:
- Univerzální nůž s délkou čepele 10 cm využijete zejména ke zpracování zeleniny či ovoce. Nůž je dostatečně obratný i na špikování masa nebo zdobení ovocných talířů.
- Univerzální nůž s délkou čepele 15 cm využijete ke zpracování zeleniny, ovoce či krájení menších kousků masa a ryb.
- Nůž pro šéfkuchaře s délkou čepele 20 cm patří k základní výbavě každého kuchaře. Od univerzálních nožů se liší právě širší, delší čepelí a tenkým hrotem, díky čemuž je poměrně lehké krájení i méně poddajných surovin jako jsou ořechy či bylinky. Kuchařský nůž se všestranným tvarem využijete na krájení všech surovin ať už půjde o čištění masa nebo krájení zeleniny.
- Nůž Santoku s délkou čepele 16,5 cm se zvykne v Japonsku nazývat také jako „nůž tří ctností“, což dostatečně napovídá o jeho všestranném využití při krájení ryb, masa a zeleniny.
- Plátkovací nůž s délkou čepele 23 cm pro bezvadné krájení plátků.
Součástí balení je speciální pouzdro na uskladnění a přenos kuchyňských nožů. Nože zůstanou na svém místě a nepoškodí se. Do pouzdra uložíte až pět nožů různé velikosti.
Nože jsou kompletně vyrobeny v Japonsku.
Péče o nože
Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.
Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.
Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.
Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.
Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.
Japonské nože KAI
Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Sady kuchyňských nožů |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Sada kuchyňských nožů |
Druh oceli: | Nerezová ocel |
Materiál čepele: | Daido 1K6 |
Materiál rukojeti: | Plast |
Tvrdost čepele: | 58 HRC |
Země původu: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.