Měníme vzhled Knilandu, kvalita zůstává. Zjistěte více o změně na tomto linku - klikni zde .

Sada steakových nožů KAI Shun Classic Steak Set DMS-400

Kód: DMS-400
12 240 Kč 10 116 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
10.9.2024
Možnosti doručení

Sada damaškových kuchyňských nožů obsahuje 4 steakové nože z edice KAI Shun Classic. Délka čepele nožů je 12 cm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sada damaškových steakových nožů KAI Shun Classic DMS-400 (4 ks)

Sada kuchyňských steakových nožů KAI Shun Classic DMS-400 kombinuje starověké samurajské kovářství a technicky vyspělé výrobní procesy. Výsledkem je sada kvalitních damaškových nožů, ručně zkonstruovaných a do nejmenších detailů navržených tak, aby si zachovaly co nejvyšší ostrost. Nože jsou určeny zejména pro profesionální použití, avšak krájení s noži prémiové kvality by měl zažít každý jeden kuchař.

Proč si vybrat soupravu nožů KAI Shun Classic:

✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nůž je vyroben za použití nejmodernějších technologií,
✅avšak stále si zachovává vysoký podíl ruční práce zkušených řemeslníků,
✅kvalitní damašková ocel (32 vrstev), prémiové řezné jádro VG MAX,
✅extrémně ostrý, pravý japonský nůž.

Damašková čepel VG MAX

Čepele nožů ze série Shun Classic vás už na první pohled okouzlí damaškovou ocelí s výrazným pololesklým vzorem. Pro tradiční japonské nože je standardem vrstvená ocel, u které je řezné jádro (hagane) chráněno boky z měkčí oceli (jigane). Tento nůž není výjimkou.

Hagane z velmi tvrdé ocele VG MAX je vloženo mezi dva pláty damaškové oceli s 32 vrstvami. Řezné jádro dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Damašková ocel na bocích dodává čepeli odolnost a elegantní vzhled. Čepel má oboustranný výbrus.

VG-Max je prémiová japonská ocel, která vychází ze známé VG-10, ale nabízí několik vylepšení. Je obohacena o vyšší obsah chromu, uhlíku a vanadu, díky čemuž je velmi tvrdá (61 HRC) a oproti již tak velmi kvalitní VG-10 vydrží ještě déle ostrá a má lepší odolnost vůči korozi.

Rukojeť z odolného dřeva pakka

Všechny nože v balení disponují elegantní rukojetí černé barvy z kompozitního dřeva pakka. Do dřeva je přidána vysoce kvalitní pryskyřice, aby byl materiál obzvlášť odolný vůči vlhkosti, zajistil lepší stabilitu a dlouhou životnost.

Typické kaštanové tvary rukojetí zajišťují pohodlné a bezpečné uchopení. Integrovaný kovový bolster má ochrannou funkci, ale také zvyšuje stabilitu a rovnováhu při krájení.

Celá sada nožů se doručuje v dřevěném obalu s magnetickým uzavíráním.

Sada obsahuje:

- Steakové nože (4 ks) o délce čepele 12 cm si najdou využití na každé grilovačce, rodinné oslavě či při chutném nedělním obědě. Nože totiž využijete kromě steaků, také k servírování mnoha jiných masných lahůdek. Díky vysoké ostrosti se můžete těšit na neporušené šťavnaté plátky plné chutí.

Péče o nože

Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.

Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.

Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.

Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.

Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.

Japonské nože KAI

Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Sady kuchyňských nožů
Druh kuchyňského nože: Sada kuchyňských nožů
Druh oceli: Damašková ocel
Materiál čepele: VG-Max
Materiál rukojeti: Dřevo
Tvrdost čepele: 61 HRC
Výbrus: Plochý
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: