Tojiro Shippu
Japonské kuchyňské nože Tojiro Shippu patří mezi nejoblíbenější nože od Tojiro. Jsou vyrobeny z damaškové oceli která má 62 vrstev a jádro z velmi tvrdé japonské nerezové oceli VG-10 (tvrdost až 61 HRC). Taková vrstvená konstrukce čepele je typická pro tradiční japonské nože. Střední vrstva (jádro) z nerezové oceli VG-10 je z boků chráněna damaškovou ocelí. Ocel VG10 je velmi tvrdá a dodává noži excelentní řezné vlastnosti a vysokou ostrost. Damašková ocel na bocích dodává čepeli odolnost. Jelikož se jedná o nerezovou ocel, čepel nevyžaduje tak precizní péči jako nože z uhlíkové oceli. Nože mají oboustranný výbrus čepele, na který jsme v Evropě zvyklí.
Rukojeti těchto nožů jsou vyrobeny ze dřeva magnólie a mají mírně asymetrický tvar (průřez ve tvaru D). Rukojeť je zakončena prstencem z buvolího rohu. Série Tojiro Shippu má luxusní a mimořádně elegantní vzhled, který vychází z vysoké kvality použitých materiálů a řemeslného zpracování.

Tojiro Shippu FD-595 je japonský kuchyňský nůž typu Gyuto - velký kuchařský nůž, s čepelí dlouhou 24 cm z damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva...

Tojiro Shippu FD-596 je japonský kuchyňský nůž typu Gyuto - velký kuchařský nůž, s čepelí dlouhou 27 cm z damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva...

Tojiro Shippu FD-597 je japonský kuchyňský nůž typu santoku s čepelí dlouhou 13 cm z damaškové oceli s jádrem z nerezové oceli VG-10. Rukojeť ze dřeva magnólie ve tvaru D je...