Brusný kámen KAI kombinovaný 1000/4000
Kód: AP-0334Detailní popis produktu
Vodní kombinovaný brusný kámen KAI Seki Magoroku 1000/4000 AP-0334
Vodní brusný kámen KAI Seki Magoroku na nože obsahuje kameny zrnitosti 1000 a 4000. Kámen zrnitosti 1000 je určen k broušení mírně otupělého ostří. Kámen zrnitosti 4000 vám ostří krásně vyhladí a vyleští. Tento kámen je určen k broušení s vodou. Kameny KAI jsou vysoce kvalitní brusné kameny z Japonska, které přivedou vaše nože k původní ostrosti.
Materiál: bílý korund (oxid hlinitý).
Rozměry: 18,5 x 6,5 x 3 cm.
Plastová nádržka na vodu
Tento brusný kámen je doručen spolu s plastovou nádobkou na vodu, která poslouží ke zvlhčení brusného kamene během procesu broušení.
Použití
Nůž nabrousíte jemnými tahy proti směru ostří. Před broušením je doporučeno namáčet kámen do vody alespoň na 10 minut. Používá se pro broušení s vodou, použití oleje ani suché broušení se nedoporučuje. Je velmi důležité, aby povrch kamene zůstal během používání vlhký. Tento postup nejenže zlepšuje výsledek broušení, ale prodlužuje také životnost brusného kamene.
Po použití brusný kámen důkladně vysušte a následně jej nechte úplně vyschnout při pokojové teplotě. Nepokládejte brusný kámen na slunce nebo ohřívač, mohlo by to způsobit prasknutí brusného kamene. Po vysušení skladujte kámen na suchém a tmavém místě.
Údržba
Brusný kámen se po delším používání logicky opotřebuje, což může mít za následek jeho nesouměrnou a dutou plochu. Pro zajištění rovného povrchu vašeho brusného kamene doporučujeme použít vyrovnávací kámen.
Japonské nože KAI
Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Brusné kameny |
---|---|
Původ brusného kamene: | Syntetický |
Zrnitost kamene: | 1000, 4000 |
Třída zrnitosti kamene: | Jemný (1000 - 2999), Extra jemný (3000 - 5999) |
Typ brusného kamene: | Vodní |
Brusivo: | Oxid hlinitý (korund) |
Země původu: | Japonsko |
Položka byla vyprodána… |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.