Kuchyňský nůž Dellinger Buffalo Olive Octagon Honesuki 15 cm

Kód: XZ-PM80-DY
Novinka
Značka: Dellinger
1 850 Kč 1 529 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
22.11.2024
Možnosti doručení

Vykosťovací nůž japonského typu Honesuki z damaškové oceli s jádrem z oceli VG-10. Délka čepele 15 cm, celková délka 28,5 cm. Rukojeť z olivového dřeva.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Damaškový nůž Dellinger Buffalo Olive Octagon Honesuki 15 cm

Kuchyňský nůž Dellinger Buffalo Olive Octagon Honesuki disponuje čepelí s výrazně ostrým hrotem a délkou 15 cm. Honesuki je japonský tvar vykosťovacího nože s trojúhelníkovým tvarem a výraznou, ostrou špičkou. Tento design umožňuje snadné pronikání a řezání kolem kostí. Díky tomu je obzvláště účinný při vykosťování masa, ryb a drůbeže, oddělování kůže, chrupavek nebo šlach. Ostrá čepel umožňuje hluboké řezy a je schopna okrájet maso velmi účinně.

Trojúhelníková čepel japonského tvaru Honesuki v kombinaci s nepřehlédnutelným damaškovým vzorem vás upoutá mimořádným vzhledem. Všechny damaškové nože jsou jedinečným uměleckým doplňkem a velmi jednoduše se stanou favoritem vaší kuchyně.

Čepel nože se skládá z řezného jádra vyrobeného z nerezové oceli VG-10, které bylo následně vloženo mezi 66 vrstev damaškové oceli, díky čemuž je čepel extrémně odolná. Ocel VG-10 má vysokou tvrdost 60 - 62 HRC, což je srovnatelné s nejlepšími tradičními japonskými noži.

Kromě čepele vás jistě nadchne i rukojeť z olivového dřeva, zakončená prstencem z buvolího rohu. Olivové dřevo je tvrdé, velmi odolné a barevně atraktivní. Rukojeť je navíc ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a vyvážená pro pohodlné krájení.

Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně nerezaví ostří nože, ale právě přichycené částečky. Nůž v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří.

Ostření nože: k ostření doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nezvratné.

Nože Dellinger

Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením jednotlivců, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Honesuki
Druh oceli: Damašková ocel
Materiál čepele: VG-10
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 28,5 cm
Délka čepele: 15 cm
Délka čepele (od - do): 15,00 - 19,99 cm
Tloušťka čepele: 2 mm
Hmotnost: 90 g
Tvrdost čepele: 60-62 HRC
Výbrus: Plochý

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: