Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Kiritsuke 21 cm
Kód: XZ-B38-CSSouvisející produkty
Detailní popis produktu
Damaškový kuchyňský nůž Dellinger Volcano Kiritsuke
Kuchyňský nůž Dellinger Volcano Kiritsuke disponuje čepelí s výrazně ostrým hrotem a délkou 21 cm, která je ideální zejména pro krájení ryb, ale také porcování masa. Právě nůž Kiritsuke je neodmyslitelný nástroj při přípravě japonského oblíbeného pokrmu sashimi, ale i jiných druhů ryb, které dokážete ostrým špicím velmi obratně rozříznout. /strong>, které bylo následně vloženo mezi 72 vrstev damaškové oceli, díky čemuž je čepel extrémně odolná. Ocel má velmi vysokou tvrdost 62 – 64 HRC, což je srovnatelné s nejlepšími tradičními japonskými noži.
Zúžená čepel japonského tvaru Kiritsuke v kombinaci s nepřehlédnutelným damaškovým vzorem vás sice upoutá mimořádným vizuálem, avšak damaškový vzor má i funkční využití – minimalizuje tření při řezání a zabraňuje přilepení surovin na čepel. Všechny damaškové nože jsou jedinečným uměleckým doplňkem a velmi jednoduše se stanou favoritem vaší kuchyně.
Kromě čepele vás jistě nadchne i červeně černá G10 rukojeť, doplněná o středový mozaikový nýt ve zlaté barvě. Zbývající dva nýty mají zajistit vyšší pevnost, stabilitu a bezvadné spojení oceli s rukojetí.
Rukojeť je navíc ručně leštěná, ergonomicky tvarovaná a navržená jen pro to nejpohodlnější krájení. Tvar rukojeti je klasický na jaký jsme zvyklí z evropských nožů. Spojení této rukojeti s japonským stylem čepele vytváří velmi praktický nůž s excelentními vlastnostmi. Materiál G10 je mezi kuchaři oblíbený zejména pro jeho kompletní voděodolnost a díky tomu, že nevyžaduje žádnou údržbu, je vhodný naprosto pro každého. Ani po dlouhých letech se nemusíte obávat žádného korodování, oxidování či ztráty pevnosti.
Rozměry: celková délka 33,5 cm a váha 273 g.
< strong>Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně nerezaví ostří nože, ale právě přichycené částečky. Nůž v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří.
Ostření nože: k udržování ostrosti damaškových nožů z tvrdší oceli určitě sáhněte po diamantové ocílce. K ostření doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nezvratné.
Nože Dellinger
Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením jednotlivců, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Kiritsuke |
Druh oceli: | Damašková ocel |
Materiál čepele: | 14Cr14MoVNb |
Materiál rukojeti: | G10 |
Celková délka: | 33,5 cm |
Délka čepele: | 21 cm |
Délka čepele (od - do): | 20,00 - 24,99 cm |
Hmotnost: | 273 g |
Tvrdost čepele: | 62 - 64 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.