Kuchyňský nůž KAI Seki Magoroku Shoso Chef's 21 cm

Kód: AB-5159
2 130 Kč 1 760 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
22.11.2024
Možnosti doručení

Japonský nůž KAI Seki Magoroku Shoso kuchařský z nerezové oceli s kovovou rukojetí. Délka čepele je 21 cm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž kuchařský KAI Seki Magoroku Shoso AB-5159

Japonský kuchyňský nůž KAI pro šéfkuchaře s délkou čepele 21 cm ze série nožů Seki Magoroku Shoso je skutečným klenotem každé kuchyně. Čepele z této série jsou kované z nerezavějící oceli a broušené s maximální technickou zručností. Výsledkem jsou nože zajišťující příjemnou, jednoduchou a bezpečnou manipulaci. Nože jsou ideální pro každodenní použití v kuchyni a velmi jednoduše z nich odstraníte veškeré nečistoty.

Kuchařský nůž je jedním z nejdůležitějších nožů v kuchyni a patří k základní výbavě každého kuchaře. Od univerzálních nožů se liší právě širší, delší čepelí a tenkým hrotem, díky čemuž je poměrně snadné krájení i méně poddajných surovin jako jsou ořechy či bylinky. Kuchařský nůž se všestranným tvarem využijete ke krájení všech surovin ať už půjde o čištění masa nebo krájení zeleniny.

Proč si vybrat nůž KAI Seki Magoroku Shoso:

✅KAI patří mezi nejužší špičku moderních výrobců japonských nožů,
✅nůž je vyroben za použití nejmodernějších technologií,
✅avšak stále si zachovává vysoký podíl ruční práce zkušených řemeslníků,
✅nerezová ocel použitá na rukojeť a čepel,
✅pravý japonský nůž.

Nerezová ocel 5CR15MoV

Čepel nože je vyrobena z nerezavějící oceli 5CR15MoV s tvrdostí 56 HRC, což zaručuje dlouhodobou ostrost a menší opotřebování materiálů. Konvexní výbrus dodává noži potřebnou stabilitu, ideální pro čisté a přesné řezy. Nože s tímto výbrusem jsou v kombinaci s tenkou čepelí vhodné i pro kuchaře, kteří ještě s japonskými noži nepracovali. Ostří se nezvykne vylamovat a představují zlatý střed mezi dlouhotrvající ostrostí a jednoduchou manipulací. Matný saténový povrch čepele zvýrazňuje eleganci nože.

Rukojeť z nerezavějící oceli

Ergonomická rukojeť s výrazným diamantovým vzorem je kompletně vyrobena z nerezavějící oceli. Symetrický tvar zajišťuje příjemnou manipulaci a integrovaný diamantový vzor poskytuje bezpečný a pohodlný úchop při každém řezání.

Nůž je kompletně vyroben v Japonsku.

Péče o nože

Krájení s noži: doporučujeme vám řezat na dřevěné nebo plastové desce určené ke krájení. Nikdy nepoužívejte materiály jako sklo, kámen či žulu, které mohou trvale poškodit jemnou čepel nožů. Čepele nožů nejsou vhodné pro řezání kostí, včetně rybích kostí či mražených potravin.

Čištění nožů: před prvním použitím opláchněte nože v horké vodě. Po každém dalším použití se ujistěte, že jste nože řádně umyli s jemným čistícím prostředkem a osušili měkkou utěrkou. Pro vlastní bezpečnost otírejte nože vždy směrem od těla. Oplachování nožů ihned po použití je nezbytné zejména při práci s kyselými potravinami. Japonské nože nepatří do myčky nádobí. Pro zachování dlouhotrvající ostrosti vždy myjte pouze ručně.

Skladování: při skladování nožů dbejte na to, aby čepel nepřicházela do kontaktu s jinými kovovými předměty. Mohlo by tak dojít k drobným poškozením nebo nechtěným zabarvením kovů. Nejlepším řešením je skladování nožů v blocích nebo na magnetických stojanech. V případě, že plánujete nože skladovat v kuchyňské zásuvce, pořiďte si chrániče nebo pouzdra na čepele.

Péče o rukojeť: dbejte na to, aby rukojeti ze dřeva nezůstaly ve vodě příliš dlouho. Na rukojeť můžete čas od času použít malé množství neutrálního rostlinného nebo kaméliového oleje, které dodávají dřevu přirozenou zářivost.

Broušení: časem se na nožích objeví první známky opotřebování v podobě snížené ostrosti, i proto je vhodné občas nože profesionálně přebrousit. K zajištění trvalé ostrosti, výrobce doporučuje používat výhradně tradiční brusné kameny či kůži na obtahování. Nedělejte si zbytečnou práci s používáním ocílek, které jsou na japonské nože KAI kvůli vysokému stupni tvrdosti zcela nepoužitelné.

Japonské nože KAI

Společnost KAI Corporation byla založena v roce 1908 ve městě Seki, ve kterém se začaly ve 13. století vyrábět první samurajské meče. Během let se stalo město Seki prominentním centrem výroby vysoce kvalitních nožů a čepelí. KAI je celosvětově známá právě svými japonskými kuchyňskými noži, ale i jiným příbuzným sortimentem včetně příborů, stojanů na nože, desek na krájení či brusných systémů. Značka spojuje tradiční japonské techniky a řemeslnou dovednost se současnými inovacemi. Výsledkem jsou nože vyrobené s nejvyšším stupněm přesnosti, které splňují požadavky i nejnáročnějších kulinářských nadšenců.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Kuchařský nůž (Chef)
Druh oceli: Nerezová ocel
Materiál čepele: 5Cr15MoV
Materiál rukojeti: Kov
Celková délka: 34 cm
Délka čepele: 21 cm
Délka rukojeti: 13 cm
Délka čepele (od - do): 20,00 - 24,99 cm
Hmotnost: 149 g
Tvrdost čepele: 56 HRC
Výbrus: Plochý
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: