Kuchyňský nůž Satake Magoroku Saku Deba 15,5 cm
Kód: 806-138Související produkty
Detailní popis produktu
Japonský nůž Satake Magoroku Saku Deba 15,5 cm
Kuchyňský nůž Satake Magoroku Saku typu Deba s délkou čepele 15,5 cm představuje autentický japonský nůž, vyrobený v souladu s osvědčenými japonskými tradicemi. Za vysokou ostrostí a funkčností nožů se skrývá 700 let řemeslného zpracování a úspěšného vývoje. Kuchyňské nože od výrobce Satake Cutlery jsou skvělou volbou pro domácí kuchaře nebo začátečníky, kteří chtějí okusit krájení s japonskými noži a přitom nezruinovat svůj rozpočet.
Nože Deba se používají v japonské kuchyni k filetování ryb a prořezávání masa. Na rozdíl od ostatních japonských nožů mají mnohem robustnější, silnější a těžší čepel s jednostranným výbrusem. Ostrý hrot si poradí nejen s rybami, ale také menšími mořskými plody. S přední částí čepele hravě zvládnete filetování a zadní pevnější část čepele může posloužit k řezání menších rybích kostí.
Čepel vyrobená z nerezavějící molybden-vanadiové oceli vás jistě překvapí svou ostrostí a snadným udržováním. Nerezová čepel je skvělou alternativou pro všechny kuchaře, kteří nechtějí mít s noži příliš mnoho starostí (není třeba používat kaméliové oleje). Ocel proběhla během výroby spolehlivým tepelným zpracováním a výborným počátečním nabroušením. Čepel zdobí tradiční japonské znaky.
Nůž disponuje tradičním japonským jednostranným výbrusem.
Rukojeť ze světlého magnóliového dřeva v kulatém tvaru pro pohodlné uchopení. Ochranný černý prstenec z pevného polymeru, nacházející se mezi rukojetí a čepelí, eliminuje hromadění nečistot.
Péče o nože
Krájení s noži: nikdy nekrájejte hluboce zmražené potraviny nebo hrubší rybí kosti. Noži se doporučuje řezat na dřevěných kuchyňských podložkách.
Čištění nožů: nůž se doporučuje mýt ručně a osušit ideálně ihned po použití. Čepel si tak zachová svou ostrost mnohem déle a nebudete se muset obávat změny barvy čepele nebo rukojeti. Mytí v myčce na nádobí se nedoporučuje.
Japonské nože Satake Cutlery
Japonská značka Satake Cutlery je známá výrobou kuchyňských nožů, jejich řemeslným zpracováním a jednoduchou manipulací. Výrobce nabízí široký výběr nožů včetně tradičních japonských stylů jako Santoku, Gyuto a Nakiri, ale také kuchařské nože evropského stylu. Převážnou část sortimentu tvoří nože z vysoce uhlíkové nerezavějící oceli, která kombinuje ostrost a odolnost proti korozi. Japonské nože Satake představují dostupnou volbu pro kuchaře všech skupin.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Deba |
Druh oceli: | Nerezová ocel |
Materiál čepele: | Nerezová ocel |
Materiál rukojeti: | Dřevo |
Celková délka: | 27,5 cm |
Délka čepele: | 15,5 cm |
Délka rukojeti: | 12 cm |
Délka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Tloušťka čepele: | 2,8 mm |
Hmotnost: | 136 g |
Tvrdost čepele: | 56-58 HRC |
Výbrus: | Jednostranný |
Země původu: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.