Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu Santoku 16,5 cm
Kód: 804-042Související produkty
Detailní popis produktu
Japonský nůž Satake Yoshimitsu Santoku 16,5 cm
Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu typu Santoku s délkou čepele 16,5 cm představuje autentický japonský nůž, vyrobený v souladu s osvědčenými japonskými tradicemi. Za vysokou ostrostí a funkčností nožů se skrývá 700 let řemeslného zpracování a úspěšného vývoje. Kuchyňské nože od výrobce Satake Cutlery jsou skvělou volbou pro domácí kuchaře nebo začátečníky, kteří chtějí okusit krájení s japonskými noži a přitom nezruinovat svůj rozpočet.
Japonské nože Santoku se zvyknou v Japonsku označovat jako „nože tří ctností“, což dostatečně napovídá o jejich všestranném využití při krájení ryb, masa a zeleniny. Díky víceúčelové čepeli bude používání nožů Santoku na vašem každodenním pořádku.
Nože ze série Satake Yoshimitsu jsou navrženy zejména pro kuchaře, kteří se dokáží o své nože správně postarat. Uhlíková ocel je obecně vysoce reaktivní a nesprávná péče, jako je neutírání nožů do sucha, zejména po krájení citrusových plodů, může poměrně snadno způsobit rezivění. Čas od času se doporučuje také zvážit použití kaméliového oleje. Kromě zvýšené péče vám uhlíková ocel nabízí množství benefitů jako je vysoká tvrdost nožů, vysoká řezná efektivita a snadné ostření.
Nože dosahují stupně tvrdosti 62 HRC, díky čemuž vám vydrží ostré opravdu dlouho, avšak je třeba brát v úvahu jejich zvýšenou křehkost. Doporučují se zejména pro kuchaře, kteří už mají něco odkrájené, ale zároveň, kteří ještě možná neměli čest s japonskými noži.
Čepel vyrobená z uhlíkové oceli SK5 dosahuje vynikající tvrdost. Ocel proběhla během výroby spolehlivým tepelným zpracováním a výborným počátečním nabroušením. Čepel zdobí tradiční japonské znaky.
Rukojeť ze světlého magnóliového dřeva v osmiúhelníkovém tvaru pro pohodlné uchopení. Ochranný černý prstenec z pevného polymeru, nacházející se mezi rukojetí a čepelí, eliminuje hromadění nečistot.
Péče o nože
Krájení s noži: nikdy nekrájejte hluboce zmražené potraviny nebo hrubší rybí kosti. Noži se doporučuje řezat na dřevěných kuchyňských podložkách.
Čištění nožů: nůž se doporučuje mýt ručně a osušit ideálně ihned po použití. Čepel si tak zachová svou ostrost mnohem déle a nebudete se muset obávat změny barvy čepele nebo rukojeti. Mytí v myčce na nádobí by mohlo způsobit rezivění ocelí s vyšším obsahem uhlíku.
Broušení: výrobce doporučuje používat diamantové brusky, které jsou velmi vhodné pro nože vyšší tvrdosti.
Japonské nože Satake Cutlery
Japonská značka Satake Cutlery je známá výrobou kuchyňských nožů, jejich řemeslným zpracováním a jednoduchou manipulací. Výrobce nabízí široký výběr nožů včetně tradičních japonských stylů jako Santoku, Gyuto a Nakiri, ale také kuchařské nože evropského stylu. Převážnou část sortimentu tvoří nože z vysoce uhlíkové nerezavějící oceli, která kombinuje ostrost a odolnost proti korozi. Japonské nože Satake představují dostupnou volbu pro kuchaře všech skupin.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Santoku |
Druh oceli: | Uhlíková ocel |
Materiál čepele: | SK5 |
Materiál rukojeti: | Dřevo |
Celková délka: | 28,5 cm |
Délka čepele: | 16,5 cm |
Délka rukojeti: | 12 cm |
Délka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Tloušťka čepele: | 2,3 mm |
Hmotnost: | 110 g |
Tvrdost čepele: | 62 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Země původu: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.