Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu Usuba 16 cm

Kód: 804-035
1 130 Kč 934 Kč bez DPH
Skladem (2 ks)
Můžeme doručit do:
22.11.2024
Možnosti doručení

Japonský nůž Usuba. Čepel z uhlíkové oceli SK5 s jednostranným výbrusem. Délka čepele je 16 cm. Rukojeť ze dřeva magnólie.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž Satake Yoshimitsu Usuba 16 cm

Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu typu Usuba s délkou čepele 16 cm představuje autentický japonský nůž, vyrobený v souladu s osvědčenými japonskými tradicemi. Za vysokou ostrostí a funkčností nožů se skrývá 700 let řemeslného zpracování a úspěšného vývoje. Kuchyňské nože od výrobce Satake Cutlery jsou skvělou volbou pro domácí kuchaře nebo začátečníky, kteří chtějí okusit krájení s japonskými noži a přitom nezruinovat svůj rozpočet.

Usuba je tradiční tvar japonského nože určený ke krájení zeleniny. Nůž disponuje tradičním japonským jednostranným výbrusem. Od ostatních typů japonských nožů se odlišuje dlouhou rovnou čepelí obdélníkového tvaru. Střední část čepele lze použít k tenkému krájení zeleniny a také k provádění specializované techniky katsuramuki ("rotační loupání").

Čepel vyrobena z uhlíkové oceli SK5 dosahuje vynikající tvrdost až 62 HRC, díky čemuž vám vydrží ostrá opravdu dlouho, avšak při této tvrdosti je třeba brát v úvahu i zvýšenou křehkost ostří. Ocel proběhla během výroby spolehlivým tepelným zpracováním. Čepel zdobí tradiční japonské znaky. Tento nůž doporučujeme zejména pro kuchaře, kteří už mají něco odkrájené, ale chtějí si vyzkoušet práci s japonským nožem.

Rukojeť ze světlého magnóliového dřeva v osmiúhelníkovém tvaru nabízí pohodlné uchopení. Ochranný černý prstenec z pevného polymeru, nacházející se mezi rukojetí a čepelí, eliminuje hromadění nečistot.

Nože ze série Satake Yoshimitsu jsou navrženy zejména pro kuchaře, kteří se dokáží o své nože správně postarat. Uhlíková ocel je obecně vysoce reaktivní a nesprávná péče, jako je neutírání nožů do sucha, zejména po krájení citrusových plodů, může poměrně snadno způsobit rezivění. Čas od času doporučujeme použití kaméliového oleje. Potřebu zvýšené péče kompenzuje množství benefitů této oceli jako je vysoká tvrdost, dlouhá výdrž ostří, vysoká řezná efektivita a jednoduché ostření.

Péče o nože

Krájení s noži: nikdy nekrájejte hluboce zmražené potraviny nebo hrubší rybí kosti. Noži se doporučuje řezat na dřevěných kuchyňských podložkách.

Čištění nožů: nůž se doporučuje mýt ručně a osušit ideálně ihned po použití. Čepel si tak zachová svou ostrost mnohem déle a nebudete se muset obávat změny barvy čepele nebo rukojeti. Myčka nádobí by mohla způsobit rezivění ocelí s vyšším obsahem uhlíku.

Broušení: výrobce doporučuje používat japonské vodní brusné kameny nebo diamantové brusky, které jsou velmi vhodné pro nože vyšší tvrdosti.

Japonské nože Satake Cutlery

Japonská značka Satake Cutlery je známá výrobou kuchyňských nožů, jejich řemeslným zpracováním a jednoduchou manipulací. Výrobce nabízí široký výběr nožů včetně tradičních japonských stylů jako Santoku, Gyuto a Nakiri, ale také kuchařské nože evropského stylu. Převážnou část sortimentu tvoří nože z vysoce uhlíkové nerezavějící oceli, která kombinuje ostrost a odolnost proti korozi. Japonské nože Satake představují dostupnou volbu pro kuchaře všech skupin.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Usuba
Druh oceli: Uhlíková ocel
Materiál čepele: SK5
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 32 cm
Délka čepele: 16 cm
Délka rukojeti: 11 cm
Délka čepele (od - do): 15,00 - 19,99 cm
Tloušťka čepele: 2,1 mm
Hmotnost: 80 g
Tvrdost čepele: 62 HRC
Výbrus: Jednostranný
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: