Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu Usuba 16 cm
Kód: 804-035Související produkty
Detailní popis produktu
Japonský nůž Satake Yoshimitsu Usuba 16 cm
Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu typu Usuba s délkou čepele 16 cm představuje autentický japonský nůž, vyrobený v souladu s osvědčenými japonskými tradicemi. Za vysokou ostrostí a funkčností nožů se skrývá 700 let řemeslného zpracování a úspěšného vývoje. Kuchyňské nože od výrobce Satake Cutlery jsou skvělou volbou pro domácí kuchaře nebo začátečníky, kteří chtějí okusit krájení s japonskými noži a přitom nezruinovat svůj rozpočet.
Usuba je tradiční tvar japonského nože určený ke krájení zeleniny. Nůž disponuje tradičním japonským jednostranným výbrusem. Od ostatních typů japonských nožů se odlišuje dlouhou rovnou čepelí obdélníkového tvaru. Střední část čepele lze použít k tenkému krájení zeleniny a také k provádění specializované techniky katsuramuki ("rotační loupání").
Čepel vyrobena z uhlíkové oceli SK5 dosahuje vynikající tvrdost až 62 HRC, díky čemuž vám vydrží ostrá opravdu dlouho, avšak při této tvrdosti je třeba brát v úvahu i zvýšenou křehkost ostří. Ocel proběhla během výroby spolehlivým tepelným zpracováním. Čepel zdobí tradiční japonské znaky. Tento nůž doporučujeme zejména pro kuchaře, kteří už mají něco odkrájené, ale chtějí si vyzkoušet práci s japonským nožem.
Rukojeť ze světlého magnóliového dřeva v osmiúhelníkovém tvaru nabízí pohodlné uchopení. Ochranný černý prstenec z pevného polymeru, nacházející se mezi rukojetí a čepelí, eliminuje hromadění nečistot.
Nože ze série Satake Yoshimitsu jsou navrženy zejména pro kuchaře, kteří se dokáží o své nože správně postarat. Uhlíková ocel je obecně vysoce reaktivní a nesprávná péče, jako je neutírání nožů do sucha, zejména po krájení citrusových plodů, může poměrně snadno způsobit rezivění. Čas od času doporučujeme použití kaméliového oleje. Potřebu zvýšené péče kompenzuje množství benefitů této oceli jako je vysoká tvrdost, dlouhá výdrž ostří, vysoká řezná efektivita a jednoduché ostření.
Péče o nože
Krájení s noži: nikdy nekrájejte hluboce zmražené potraviny nebo hrubší rybí kosti. Noži se doporučuje řezat na dřevěných kuchyňských podložkách.
Čištění nožů: nůž se doporučuje mýt ručně a osušit ideálně ihned po použití. Čepel si tak zachová svou ostrost mnohem déle a nebudete se muset obávat změny barvy čepele nebo rukojeti. Myčka nádobí by mohla způsobit rezivění ocelí s vyšším obsahem uhlíku.
Broušení: výrobce doporučuje používat japonské vodní brusné kameny nebo diamantové brusky, které jsou velmi vhodné pro nože vyšší tvrdosti.
Japonské nože Satake Cutlery
Japonská značka Satake Cutlery je známá výrobou kuchyňských nožů, jejich řemeslným zpracováním a jednoduchou manipulací. Výrobce nabízí široký výběr nožů včetně tradičních japonských stylů jako Santoku, Gyuto a Nakiri, ale také kuchařské nože evropského stylu. Převážnou část sortimentu tvoří nože z vysoce uhlíkové nerezavějící oceli, která kombinuje ostrost a odolnost proti korozi. Japonské nože Satake představují dostupnou volbu pro kuchaře všech skupin.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Usuba |
Druh oceli: | Uhlíková ocel |
Materiál čepele: | SK5 |
Materiál rukojeti: | Dřevo |
Celková délka: | 32 cm |
Délka čepele: | 16 cm |
Délka rukojeti: | 11 cm |
Délka čepele (od - do): | 15,00 - 19,99 cm |
Tloušťka čepele: | 2,1 mm |
Hmotnost: | 80 g |
Tvrdost čepele: | 62 HRC |
Výbrus: | Jednostranný |
Země původu: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.