Kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Gyuto SPG2 21 cm
Kód: 9505Související produkty
Detailní popis produktu
Japonský damaškový kuchyňský nůž Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Gyuto SPG2 21 cm
Tento nůž vás okouzlí svým působivým designem a nejvyšší možnou kvalitou zpracování a použitých materiálů. Série Zuiun je "vlajkovou lodí" výrobce, tato speciální edice byla vyrobena na počest stého výročí společnosti Kanetsugu. Extrémně ostrý nůž z damaškové oceli Seki Kanetsugu Zuiun Kiwami Gyuto SPG2 o délce ostří 21 cm z kvalitní práškové oceli SPG2.
Nůž japonského typu Gyuto si hravě poradí s krájením, plátkováním, čištěním masa i zeleniny. Výše položený hrot nože zajišťuje snadné krájení bylinek, zeleniny a ořechů. Špička čepele je modelována podle návrhu japonského meče, takže ji můžete využít také k dekorativnímu vyřezávání a přípravě speciálních pokrmů.
Čepel má konstrukci typu San Mai - řezné jádro z oceli SPG2 je obklopeno boky z damaškové oceli s 62 vrstvami. Prášková ocel SPG2 je absolutním vrcholem kvality mezi japonskými ocelemi a na tomto noži dosahuje extrémní tvrdosti 63 HRC, což zajišťuje dlouhotrvající ostrost nože. Tepelné zpracování metodou Sub-Zero představuje speciální typ chlazení ostří na teplotu -70 °C, díky čemuž je zaručena vysoká tvrdost a pevnost nože. Čepel je stejně jako japonské meče broušená do tvaru „hamaguriha“, což je mírně konvexní výbrus. Tento typ výbrusu dodává čepeli stabilitu, odolnost a mimořádně příjemné vlastnosti při řezání.
Dlouhá čepel a 8-hranná rukojeť vám poskytne tu nejlepší oporu při jakémkoli typu krájení. Ebenové dřevo pakka je díky použití více vrstev přirozeně odolné. Část rukojeti je decentně zdobená asijskou metodou. Dokonalé vyvážení nože přináší dostatečný komfort a nemusíte se obávat únavy ruky.
Japonský nůž typu Gyuto je pro vás jasnou volbou, pokud sníte o pomocníkovi pro všestranné využití. Použitím damaškové oceli se z každého nože stává zvláštní a nenapodobitelný kousek.
Použitá povrchová úprava DLC Coating (Diamond-Like Carbon) představuje tenkou vrstvu, která se nanáší na povrch za účelem zlepšení vlastností nože. Díky povrchové úpravě se zvyšuje odolnost vůči opotřebení a oděru. Povrch je dokonce odolný vůči korodujícím látkám a chemikáliím. DLC může snížit odrážení světla a vylepšit optické vlastnosti povrchu. Tento typ povrchové úpravy je velmi snášenlivý s lidskou pokožkou, díky čemuž jsou alergické reakce extrémně vzácné. Samotný povlak sice neobsahuje diamant, ale má některé podobné vlastnosti.
Rozměry: celková délka 35,5 cm a váha 171 g.
Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože z damaškové oceli nikdy nemyjte v myčce na nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří. Nože ukládejte na bezpečné místo, mimo dosah dětí (ideálně na magnetický stojan).
Ostrění nože: pro ostření nože z damaškové oceli doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nevratné. K občasnému dobrušování ostří používejte ocílku.
Kuchyňské nože Seki Kanetsugu
Japonský výrobce Seki Kanetsugu se v současnosti zaměřuje na výrobu tradičních kuchyňských nožů nejen v Japonsku, ale po celém světě. Největší důraz kladou na vysokou kvalitu a použití těch nejmodernějších materiálů s působivým provedením. V minulosti tvořila nejpodstatnější část produkce výroba tradičních samurajských mečů.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Japonské nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Gyuto |
Druh oceli: | Damašková ocel |
Materiál čepele: | SPG2 |
Materiál rukojeti: | Dřevo |
Celková délka: | 35,5 cm |
Délka čepele: | 21 cm |
Délka rukojeti: | 13,5 cm |
Délka čepele (od - do): | 20,00 - 24,99 cm |
Hmotnost celková: | 171 g |
Tvrdost čepele: | 63 HRC |
Povrchová úprava čepele: | DLC |
Výbrus: | Konvexní |
Země původu: | Japonsko |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.