Kuchyňský nůž Dellinger Okami plátkovací 22,5 cm
Kód: K-HAUS9Související produkty
Detailní popis produktu
Kuchyňský nůž Dellinger Okami.
Mimořádně ostrý nůž Dellinger Okami z japonské oceli o délce ostří 22,5 cm je ideální na krájení tenkých plátků. Nezáleží na tom, jestli budete krájet syrové nebo hotové maso – hodí se na jakékoli typ krájení. Nůž na plátkování vám zajistí ukázkové nakrájení každé šunky, krůty či pečené kachny. Dlouhá čepel vám poskytne potřebnou ostrost a pomocí lesklé rukojeti dosáhnete lepší kontroly při každém řezání. Na bezvadné plátky nepotřebujete žádný talent, ale pořádný plátkovací nůž od značky Dellinger.
Použité řezné jádro ze série „Dellinger Okami 3 layers“ je vyrobeno z nerezové japonské oceli AUS -10, jejíž tvrdost se pohybuje mezi 58 – 62 HRC. Jádro z této oceli je vloženo mezi dvě nerezové oceli s mimořádnou odolností a houževnatostí. Použitá je povrchová úprava stonewashed, jejíž výhodou je, že velmi dobře zakrývá škrábance. Pro zachování maximální tvrdosti a ostrosti bruste nůž pod úhlem 15 stupňů. >znakem samuraje. Díky ergonomickému tvaru bude pro vás uchopení nože vždy maximálně pohodlné. Nůž budete moci celou dobu dokonale kontrolovat, takže řezy budou vždy přesné. Dokonalé vyvážení nože zabraňuje jakékoli únavě ruky. Specifický tvar přebírá inspiraci z asijských typů nožů.
Rozměry: celková délka 35 ,5 cm a váha 225 g.
Údržba a čištění: každý jeden nůž si zaslouží zvláštní péči. Nože nikdy nemyjte v myčce nádobí. Umyjte pouze ručně a ihned osušte. Příležitostně nezapomeňte natřít olejem. Při kontaktu nože s některými agresivnějšími prvky, by se mohla na čepeli objevit koroze materiálu. Každopádně nerezaví ostří nože, ale právě přichycené částečky. K odstranění můžete používat běžnou jedlou sodu, ze které se po zředění s vodou stane tekutá hmota. Nože z japonské oceli v žádném případě nepoužívejte ke krájení tvrdých a zmražených potravin. Mohlo by dojít ke zlomení ostří, případně vylomení některé části. Nůž nikdy nepoužívejte jako páčidlo a vyhněte se jakémukoli ohýbání či nárazům ostří.
Ostrění nože: pro ostření nože z nerezové oceli doporučujeme používat diamantové nebo vodní brusné kameny. K občasnému vyhlazení ostří vám postačí klasická ocílka. Pokud byste si nebyli jisti svými ostřícími dovednostmi, určitě se raději obraťte na profesionály. Škody vzniklé při neodborném broušení jsou nevratné.
Nože Dellinger
Výrobce Dellinger Cutlery vznikl spojením jednotlivců, které spojuje vášeň a láska k nožům. Hlavními hodnotami značky jsou funkčnost a jedinečnost každého výrobku. V jejich nabídce naleznete kousky s kreativními a zajímavými designy.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Plátkovací nože |
---|---|
Druh kuchyňského nože: | Plátkovací nůž |
Druh oceli: | Nerezová ocel |
Materiál čepele: | AUS-10 |
Materiál rukojeti: | G10 |
Celková délka: | 35,5 cm |
Délka čepele: | 22,5 cm |
Délka rukojeti: | 13 cm |
Délka čepele (od - do): | 20,00 - 24,99 cm |
Tloušťka čepele: | 2,1 mm |
Hmotnost celková: | 225 g |
Tvrdost čepele: | 58 - 62 HRC |
Výbrus: | Plochý |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.