Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu Deba 15,5 cm

Kód: 804-028
1 170 Kč 967 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
8.7.2024
Možnosti doručení

Japonský nůž Satake Yoshimitsu Deba z uhlíkové oceli s jednostranným výbrusem a dřevěnou rukojetí. Délka čepele je 15,5 cm.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Japonský nůž Satake Yoshimitsu Deba 15,5 cm

Kuchyňský nůž Satake Yoshimitsu typu Deba s délkou čepele 15,5 cm představuje autentický japonský nůž, vyrobený v souladu s osvědčenými japonskými tradicemi. Za vysokou ostrostí a funkčností nožů se skrývá 700 let řemeslného zpracování a úspěšného vývoje. Kuchyňské nože od výrobce Satake Cutlery jsou skvělou volbou pro domácí kuchaře nebo začátečníky, kteří chtějí okusit krájení s japonskými noži a přitom nezruinovat svůj rozpočet.

Nože Deba se používají v japonské kuchyni k filetování ryb a prořezávání masa. Na rozdíl od ostatních japonských nožů mají mnohem robustnější, silnější a těžší čepel s jednostranným výbrusem. Ostrý hrot si poradí nejen s rybami, ale také menšími mořskými plody. S přední částí čepele hravě zvládnete filetování a zadní pevnější část čepele může posloužit k řezání menších rybích kostí.

Nože ze série Satake Yoshimitsu jsou navrženy zejména pro kuchaře, kteří se dokáží o své nože správně postarat. Uhlíková ocel je obecně vysoce reaktivní a nesprávná péče, jako je neutírání nožů do sucha, zejména po krájení citrusových plodů, může poměrně snadno způsobit rezivění. Čas od času se doporučuje také zvážit použití kaméliového oleje. Kromě zvýšené péče vám uhlíková ocel nabízí množství benefitů jako je vysoká tvrdost nožů, vysoká řezná efektivita a snadné ostření.

Nože dosahují stupně tvrdosti 62 HRC, díky čemuž vám vydrží ostré opravdu dlouho, avšak je třeba brát v úvahu jejich zvýšenou křehkost. Doporučují se zejména pro kuchaře, kteří už mají něco odkrájené, ale zároveň, kteří ještě možná neměli čest s japonskými noži.

Čepel vyrobená z uhlíkové oceli SK5 dosahuje vynikající tvrdost. Ocel proběhla během výroby spolehlivým tepelným zpracováním a výborným počátečním nabroušením. Čepel zdobí tradiční japonské znaky.

Nůž disponuje tradičním japonským jednostranným výbrusem.

Rukojeť ze světlého magnóliového dřeva v osmiúhelníkovém tvaru pro pohodlné uchopení. Ochranný černý prstenec z pevného polymeru, nacházející se mezi rukojetí a čepelí, eliminuje hromadění nečistot.

Péče o nože

Krájení s noži: nikdy nekrájejte hluboce zmražené potraviny nebo hrubší rybí kosti. Noži se doporučuje řezat na dřevěných kuchyňských podložkách.

Čištění nožů: nůž se doporučuje mýt ručně a osušit ideálně ihned po použití. Čepel si tak zachová svou ostrost mnohem déle a nebudete se muset obávat změny barvy čepele nebo rukojeti. Mytí v myčce na nádobí by mohlo způsobit rezivění ocelí s vyšším obsahem uhlíku.

Broušení: výrobce doporučuje používat diamantové brusky, které jsou velmi vhodné pro nože vyšší tvrdosti.

Japonské nože Satake Cutlery

Japonská značka Satake Cutlery je známá výrobou kuchyňských nožů, jejich řemeslným zpracováním a jednoduchou manipulací. Výrobce nabízí široký výběr nožů včetně tradičních japonských stylů jako Santoku, Gyuto a Nakiri, ale také kuchařské nože evropského stylu. Převážnou část sortimentu tvoří nože z vysoce uhlíkové nerezavějící oceli, která kombinuje ostrost a odolnost proti korozi. Japonské nože Satake představují dostupnou volbu pro kuchaře všech skupin.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Deba
Kategorie délky čepele: 15,00 - 19,99 cm
Druh oceli: Uhlíková ocel
Materiál čepele: SK5
Materiál rukojeti: Dřevo
Celková délka: 27,5 cm
Délka čepele: 15,5 cm
Délka rukojeti: 12 cm
Tloušťka čepele: 4,1 mm
Hmotnost: 165 g
Tvrdost čepele: 62 HRC
Výbrus: Jednostranný
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: