Měníme vzhled Knilandu, kvalita zůstává. Zjistěte více o změně na tomto linku - klikni zde .

Sada japonských nožů Satake Yoshimitsu HG8404W 6 nožů

Kód: HG8404W
6 270 Kč 5 182 Kč bez DPH
Skladem (1 ks)
Můžeme doručit do:
18.9.2024
Možnosti doručení

Sada japonských nožů z uhlíkové oceli SK5 tvrdosti až 62 HRC. Obsahuje 6 nožů ze série Satake Yoshimitsu. Rukojeti ze dřeva magnólie.

Detailní informace

Detailní popis produktu

Satake Yoshimitsu japonské nože - sada 6ks

Kuchyňské nože Satake Yoshimitsu jsou autentické japonské nože, vyrobené v souladu s osvědčenými japonskými tradicemi. Za vysokou ostrostí a funkčností nožů se skrývá 700 let zkušeností řemeslné výroby a postupného vývoje. Kuchyňské nože od výrobce Satake Cutlery jsou skvělou volbou pro kuchaře, kteří chtějí okusit krájení s japonskými noži a přitom nezruinovat svůj rozpočet. Čepele vyrobené z uhlíkové oceli SK5 dosahují vynikající tvrdost až 62 HRC, díky čemuž vám vydrží ostré opravdu dlouho, avšak při této tvrdosti je třeba brát v úvahu i zvýšenou křehkost ostří. Ocel proběhla během výroby spolehlivým tepelným zpracováním. Čepel zdobí tradiční japonské znaky. Tyto nože doporučujeme zejména pro kuchaře, kteří už mají něco odkrájené a chtějí si vyzkoušet práci s japonskými noži. v osmiúhelníkovém tvaru nabízí pohodlné uchopení. Ochranný černý prstenec z pevného polymeru, nacházející se mezi rukojetí a čepelí, eliminuje hromadění nečistot.

Nože ze série Satake Yoshimitsu jsou navrženy zejména pro kuchaře, kteří se dokáží o své nože správně postarat. Uhlíková ocel je obecně vysoce reaktivní a nesprávná péče, jako je neutírání nožů do sucha, zejména po krájení citrusových plodů, může poměrně snadno způsobit rezivění. Čas od času doporučujeme použití kaméliového oleje. Potřebu zvýšené péče kompenzuje množství benefitů této oceli jako je vysoká tvrdost, dlouhá výdrž ostří, vysoká řezná efektivita a jednoduché ostření.

Sada obsahuje:

- Nůž Deba s délkou čepele 12 cm a jednostranným výbrusem. Tento nůž je takzvaná lehká deba (nebo Ajikiri). Oproti běžnému noži Deba je výrazně lehčí, díky kratší a tenké čepeli. V tradiční japonské kuchyni se používá ke zpracování menších ryb. Při běžném kuchyňském použití v našich domácnostech je to skvělý univerzální nůž - lehký, obratný a extrémně ostrý.

- Nůž Deba s délkou čepele 15,5 cm a jednostranným výbrusem. Deba se používá v japonské kuchyni k filetování ryb a práci s masem. Na rozdíl od ostatních japonských nožů má Deba mnohem robustnější, silnější a těžší čepel.

- Nůž Usuba s délkou čepele 16 cm a jednostranným výbrusem. Usuba je skvělá pro krájení zeleniny a ovoce.

- Nůž Santoku s délkou čepele 15 cm a klasickým oboustranným výbrusem. Santoku je všestranný nůž určený pro zpracování ryb, masa i zeleniny.

- Nůž Yanagiba s délkou čepele 21 cm a jednostranným výbrusem. Yanagiba se využívá především ke krájení tenkých plátků, případně filetování ryb nebo přípravě sushi.

Péče o nože

Krájení s noži: nikdy nekrájejte hluboce zmražené potraviny nebo hrubší rybí kosti. Noži se doporučuje řezat na dřevěných kuchyňských podložkách.

Čištění nožů: nůž se doporučuje mýt ručně a osušit ideálně ihned po použití. Čepel si tak zachová svou ostrost mnohem déle a nebudete se muset obávat změny barvy čepele nebo rukojeti. Myčka nádobí by mohla způsobit rezivění ocelí s vyšším obsahem uhlíku. Po osušení je vhodné čepel ošetřit olejem - stačí pár kapek, které rozetřete po čepeli.

Broušení: výrobce doporučuje používat japonské vodní brusné kameny nebo diamantové brusky, které jsou velmi vhodné pro nože vyšší tvrdosti.

Japonské nože Satake Cutlery

Japonská značka Satake Cutlery je známá výrobou kuchyňských nožů, jejich řemeslným zpracováním a jednoduchou manipulací. Výrobce nabízí široký výběr nožů včetně tradičních japonských stylů jako Santoku, Gyuto a Nakiri, ale také kuchařské nože evropského stylu. Převážnou část sortimentu tvoří nože z vysoce uhlíkové nerezavějící oceli, která kombinuje ostrost a odolnost proti korozi. Japonské nože Satake představují dostupnou volbu pro kuchaře všech skupin.

Doplňkové parametry

Kategorie: Japonské nože
Druh kuchyňského nože: Sada kuchyňských nožů
Druh oceli: Uhlíková ocel
Materiál čepele: SK5
Materiál rukojeti: Dřevo
Tvrdost čepele: 62 HRC
Země původu: Japonsko

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: